Izvor: HotSport.rs, 01.Jan.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLA PEKOVIĆ: Pavlović je uradio pravu stvar, i ja bih došao u Partizan

Jedan od ljubimaca navijača Partizana, bez ikakve dileme, jeste i sadašnji centar NBA ekipe, Minesote Timbervulvs, Nikola Peković. U ostalom, malo igrača crno-belih može da se pohvali činjenicom da su im navijači pevali posebne pesme. A Pek je jedan od njih.
Popularni „Pekmen“ trenutno ne pokazuje sve ono što zna u dresu podmlađene ekipe, pre svega zbog činjenice da ove sezone bije bitku sa povredama.
Ipak, daleko od toga da je njegovo vreme u >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << NBA ligi isteklo. Sam Nikola Peković ne krije da je i dalje u kontaktu sa čelnicima Partizana i da redovno prati rezultate bivšeg kluba.
– Svi znaju da sam dobar sa Sašom Danilovićem, sa njim sam stalno na vezi. Čujem se i sa Kecmanom, Lukom Bogdanovićem koji se sada vratio u Partizan. Za njega je najbitnije da igra – kazao je Peković u razgovoru za Sportski žurnal.
O povratku Saše Pavlovića u tabor kluba iz Humske ulice, Pekmen je govorio isključivo u superlativima:
– Da sam na Pavlovićevom mestu isto bih postupio. Znate, kada smo bili mali svi smo gledali Partizan. I onda ti se ukaže prilika da igraš za klub za koji si oduvek navijao, a možeš to sebi da priuštiš jer si finansijski obezbeđen – rekao je Peković.
Sjajni centar se potom osvrnuo i na trenutnu sezonu u kojoj je često van terena zbog problema sa zdravstvenim stanjem:
–  O tome se ovde mnogo pričalo, da li mogu da igram na najvišem nivou posle brojnih povreda. Siguran sam da mogu. Svake sezone sam imao velike muke. Zbog moje konstitucije i težine, na mene ista povreda utiče duplo lošije nego na niže i lakše igrače. Plus, tu je i stil na koji igram – non-stop borba u reketu, kontakti, košarkaška tuča. Normalne su povrede, samo je problem kako ćeš da se vratiš. Nekada se potpuno oporaviš, nekada se vuku repovi. Imam još tri godine u Minesoti, videćemo dokle ćemo ići – kazao je, između ostalog, Peković.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.