NIJE BAŠ RANG SAVIĆEVIĆA: Evo ko je Džaja Peković! Stariji brat mu je poznati košarkaš

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 17:18

NIJE BAŠ RANG SAVIĆEVIĆA: Evo ko je Džaja Peković! Stariji brat mu je poznati košarkaš

Bio je u Partizanu, ali nije se naigrao.

Legendarni fudbaler Dejan Savićević već 20 godina je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, a sada je u žižu javnosti došao posle televizijske emisije u kojoj se posvađao sa bivšim fudbalerom Dejanom Pekovićem zvani Džaja (više o tome čitajte ovde).

Posle emisije mnogi su se zapitali ko je zapravo Dejan Peković, jer se po njegovom izlaganju mogao steći utisak da je bio fudbaler u rangu Genija Savićevića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Rođen je 4. aprila 1973. godine u Podgorici. Visok je 1,90 m i bio je tokom karijere robusni napadač kome je igra glavom bila jače oružje.

Karijeru je počeo u OFK Titograd, gde je prošao mlađe kategorije, a potom je od 1993. do 1995. igrao za najveći klub u Crnoj Gori - Budućnost.

U Partizan je stigao 1995. godine i tu se zadržao dve sezone. Odigrao 14 utakmica za crno-bele i postigao jedan gol, a je osvojio dve titule.

Potom je otišao u Belgiju u Standard iz Liježa, da bi se potom ponovo vratio u Budućnost, odakle se otisnuo u Pueblu iz Meksika.

Igrao je i u Apolonu iz Limasolu, kao i u mađarskim klubovima Tatabanji i Haladasu.

Zanimljivo je i da je Dejanov stariji brat Stevan Peković, bivši košarkaš Crvene zvezde, Hemofarma, Budućnosti i Borovice.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.