NEMANJA RNIĆ: BRANIO SAM OTADŽBINU!

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMANJA RNIĆ: BRANIO SAM OTADŽBINU!

Kosovo je srce Srbije... Skandiranjem nepriznatoj državi Kosovo na utakmici protiv Genta, kojim su pre mesec dana želeli da dekoncentrišu golmana rivalskog tima Bojana Jorgačevića, navijači Žerminala uvredili su i svog fudbalera Nemanju Rnića, koji im je objasnio koliko su

Kosovo je srce Srbije...

Skandiranjem nepriznatoj državi Kosovo na utakmici protiv Genta, kojim su pre mesec dana želeli da dekoncentrišu golmana rivalskog tima Bojana Jorgačevića, navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Žerminala uvredili su i svog fudbalera Nemanju Rnića, koji im je objasnio koliko su pogrešili.

Bivši fudbaler Partizana je preko belgijskih medija pristalicama svog kluba poručio da je Kosovo neraskidivi deo srpske teritorije i da takvim ponašanjem vređaju sve građane Srbije.

- Ne znam iz kojih razloga su navijači mog kluba skandirali Kosovu. Pretpostavljam samo da bi dekoncentrisali Jorgačevića, ali to je bilo neumesno. Svi znaju da je Kosovo naša slaba tačka, da je to deo Srbije, i zbog toga pokušavaju da nas isprovociraju na taj način, što je pogrešno - objasnio je za Kurir Rnić i dodao:

- Politika i sport ne treba da idu zajedno. Njoj nije mesto na fudbalskim stadionima, a pogotovo ne na ovaj način. U obraćanju belgijskim medijima pokušao sam da objasnim navijačima koliko su pogrešili i da to ne treba više da ponavljaju.

Imajući u vidu da posle reagovanja reprezentativnog golmana iz Genta i defanzivca svog tima navijači Žerminala nisu više ponavljali ovakve ispade, može se zaključiti da su shvatili nepromišljenost svog postupka.

- S navijačima nisam pričao direktno, jer u Belgiji to nije običaj. Sve sam rekao u medijima, ali navijačima bih i u neposrednom razgovoru kazao isto. To je više bio savet nego bilo šta drugo, a oni od tada nijednom nisu ponovili istu grešku. Verujem da su shvatili poentu, a pored toga, takvim skandiranjem samo mogu da naškode svom klubu - kaže Nemanja Rnić.

Ostaću u Belgiji

Nemanja Rnić u Žerminalu ostaje do juna, kadq mu ističe jednogodišnja pozajmica iz Anderlehta, ali i četvorogodišnji ugovor sa ekipom iz Brisela.

- U Žerminalu mi je dobro, igram na svakom meču i vraćam se u formu. Ovog leta mi ističe pozajmica, baš kao i ugovor sa Anderlehtom, i videćemo šta će biti u junu. Nemam ništa protiv toga da ostanem u Belgiji, ali ukoliko se ukaže mogućnost da odem negde drugde, ni to mi ne bi smetalo - kaže Rnić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rnić: Branio sam otadžbinu!

Izvor: S media, 27.Mar.2011

Fudbaler Žerminala Nemanja Rnić, poručio je navijačima svog tima da su pogrešili što su protiv Genta skandirali nepriznatoj državi Kosovo. ..Bivši fudbaler Partizana je preko belgijskih medija pristalicama svog kluba poručio da je Kosovo neraskidivi deo srpske teritorije i da takvim ponašanjem...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.