NAVIJAČKI PUČ

Izvor: Kurir, 24.Dec.2011, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAVIJAČKI PUČ

Prekjuče košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u top 16 evrolige, i ti staneš malo i razmisliš, i shvatiš kako ti Grobari već godinama imaju svoju malu evropsku košarkašku avanturu, idu u Pionir, idu u Arenu, suvereni su gospodari „prstenaca“ i još mnoge lepe stvari im se dešavaju. Iz godine u godinu.

Mi smo, s druge strane, zaboravili kako je to kad ti klub igra u Evropi. Bez obzira na sport. Na kraju su od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Crvene zvezde ostali samo dresovi i navijači. Ali, prosek posećenosti na Zvezdinim fudbalskim utakmicama je godinama zaredom najviši, i mnogi klubovi koji igraju u zemljama s jasnim granicama bi bili ponosni na takvu posetu.

Upitao sam se šta bi bilo kad bi svi ljudi s plaćenim pretplatnim kartama za Zvezdine utakmice napravili „puč“ i počeli da upravljaju klubom. Jer, šta nas, navijače iz fotelja, briga, mi samo okrenemo kanal. A oni idu na utakmice i idu, i idu, i pevaju i gledaju kako njihov tim gubi, i slušaju kako uprava priča o dugovima i o velikoj zaveri protiv najvećeg srpskog kluba.

Kod Grobara se tokom poslednjih dvadeset godina razvio običaj da ko uđe u klub, taj nešto za klub mora da uradi. Kod nas? Razvio se običaj da ko uđe u upravni odbor kluba ima pravo da se oseća kao da je dobio zlatnu medalju za to što je velika faca i funkciju s kojom će moći da se hvali po slavama.

Dakle, zamislite samo na trenutak kako navijači upravljaju klubom. Eto konačno i jedne lepe uloge za njih. Da li im je uopšte palo na pamet da im tolike godine dreždanja po kišurini i gledanja golova u mreži svog kluba daju sva prava da budu besni i da uzmu stvar u svoje ruke? Jer, paradoksalno, strana koja je najviše najebala Zvezdinim sunovratom je severna, zapadna, istočna i južna strana Marakane.

Nemojte da vas vuku za nos, povucite vi njima fotelju ispod dupeta, baš kad se budu spremali da se u nju zavale.

Dosta je.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Košarka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.