NAJAVA DANA (subota, 1. avgust): Bajern i Volfzburg desetkovani pred Superkup, Partizan protiv tradicije u Novom Pazaru

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 1. avgust): Bajern i Volfzburg desetkovani pred Superkup, Partizan protiv tradicije u Novom Pazaru

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas...

3001: VOLFZBURG - BAJERN, 20.30

(Fudbal, Superkup Nemačke)


Volfzburg nije prošao sjajno u mečevima Kupa Emirata, poraženi su od Viljareala i Arsenala dok su na prijateljskim mečevima upisali pobedu protiv Ciriha i nerešen rezultat sa Ajaksom. Glavni problem Volfzburga pred ovaj meč je tim desetkovan povredama. Pod znakom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pitanja biće nastup najboljeg igrača Kevina de Brujnea zbog povrede leđa na treningu. Luiz Gustavo će takođe odsustvovati zbog povrede kolena, a pod znakom pitanja je i nastup napadačkog trija Bas Dost, Aron Hunt i Ivan Perišić. Bajern je još uvek bez Franka Riberija, Holgera Badštubera i Jana Kirhofa, a ovaj meč će verovatno propustiti Dante i Martinez. Neizvestan je i nastup Mehdija Benatije, a Gvardiola će verovatno ukazati šansu novom pojačanju iz Juventusa Arturu Vidalu.

5001: PSŽ - LION, 21.00

(Fudbal, Superkup Francuske)


Pobedom nad Mančester Junajtedom od 2:0 ekipa Loran Blana postala je šampion ovogodišnjeg Internacionalnog kupa šampiona. PSŽ sada putuje u Montreal gde će sa Lionom odigrati tradicionalnu uvertiru pred početak Lige 1. Superkup Francuske je meč između prvaka domaćeg šampionata i pobednika kupa Francuske. PSŽ je pobednik oba takmičenja, pa je tako njihov protivnik drugoplasirani na tabeli, odnosno ekipa Liona, koja u novu sezonu ulazi u prilično lošoj formi. U Kupu Emirata su doživeli katastrofalan poraz od Arsenala koji ih je zasuo „plotunom golova“ (0:6), a zatim ih je dokrajčio Viljareal (0:2). Ipak i pored svega treba reći da je susret ova dva tima uvek bio neizvestan.

1802: KLUB BRIŽ – MEHELEN, 18.00

(Fudbal, Belgija 1)


U poslednje vreme Klub Briž ređa isključivo poraze, bilo da se radi o prijateljskim mečevima, mečevima Superkupa ili Pro lige. Izgubili su i u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona od Panatinaikosa (1:2). Jednostavno, sve sami porazi. Mehelen je ubeležio je tri pobede i jedan remi na prijateljskim mečevima, ali je ekipa Aleksandra Jankovića porazom startovala u Pro ligi, izgubivši od Ostendea. I jedni i drugi dakle imaju isti cilj - dokopati se prvih bodova u sezoni.

3371: BAZEL – SION, 15.00

(Fudbal, Švajcarska 1)


Bazel je nepogrešiv. Sezonu je započeo pobedama protiv Vaduza i Grashopera, a savladao je u prijateljskim mečevima PSŽ i Bajer Leverkuzen. U prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona pobedili su Leh Poznanj (3:1) tako da u meč sa Sionom ulaze sa velikim samopouzdanjem. I to s punim pravom. Sion s druge strane pred ovaj meč zabeležio je dve pobede u prijateljskim susretima, dok je u domaćem šampionatu pobedio Sent Galen i remizirao sa Lucernom.

3301: SALCBURG – RAPID, 16.00

(Fudbal, Austrija 1)


Derbi austrijske lige došao je već u drugom kolu. Domaćin je prvenstvo započeo porazom od Matersburga, ali je pobedio Malme sa 2:0 u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Salcburg je deklasirao Dojčlandsberger sa 7:0 u Kupu Austrije, savladao je Sautempton u prijateljskom meču i remizirao sa Bajer Leverkuzenom takođe u prijateljskom odmeravanju snaga. Rapid je u domaćoj sezoni startovao pobedom protiv Rida, a na međunarodnoj sceni remizirao je sa Ajaksom (2:2) u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tim iz Mocartovog rodnog grada jeste favorit u ovom meču, ali kao i na svakom derbiju favorita zapravo nema.

4524: BOTOŠANI – STEAUA, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)


Botošani je nanizao loše rezultate kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Tri poraza u domaćem šampionatu i eliminacija od strane poljske Legije u Ligi Evrope. Ako im je za utehu, ni Steaua ne blista ove godine. U domaćem šampionatu upisali su po jednu pobedu i poraz, a posle eliminacije Trenčina, u Bukureštu su remizirali s Partizanom. Ipak istorijat ranijih susreta Botošanija i Steaue ide u prilog gostima iz Bukurešta koji su uvek pobeđivali sa najmanje dva data gola.

2702: NOVI PAZAR – PARTIZAN, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)


Novopazarci su u prošlom kolu igrali nerešeno na gostovanju Mladosti iz Lučana (1:1). Crno-bele dočekuju posle njihove pobede nad Jagodinom i povratka sa uspešnog gostovanja u Bukureštu, ali i bez povređenih Božinova i Oumarua. Partizan ipak nikad na prvenstvima nije dobro prolazio na gostovanjima u gradu na Jošanici. Četiri puta je remizirao, a trener Milinković tvrdi da je vreme da se ta tradicija prekine.

4303: ZENIT- TEREK, 16.00

(Fudbal, Rusija 1)


Sudeći po rezultatima klub iz Sankt Peterburga čvrsto je odlučio da odbrani titulu. Pobedili su moskovski Dinamo i Ural u prethodna dva kola Premijer lige, zabeležili pobedu i remi u prijateljskim susretima sa Gracom i Ludogorecom, i savladali Lokomotivu u utakmici Superkupa. Terek je novu sezonu u domaćem šampionatu započeo sa dva nerešena rezultata, jednom pobedio i jednom remizirao na prijateljskim mečevima. Gosti iz Groznog u ovom slučaju imaće težak zadatak...

4304: CSKA- ANŽI, 18.30

(Fudbal, Rusija 1)


Moskovljani igraju u plusu. Dve pobede u domaćem šampionatu, dve na prijateljskim susretima i remi sa Spartom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Anži je u potpuno suprotnom ritmu. Dva poraza u domaćoj ligi, jedna izgubljena i jedna nerešena utakmica u prijateljskim susretima. Favorit ima i prednost domaćeg terena. Biće to, nema sumnje, teško gostovanje za Anži.

TURSKA M18 – BIH M18, 18.00

(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Polufinale Evropskog košarkaškog prvenstva za igrače do 18 godina starosti. Turska je do finala došla pobedom nad Srbijom posle produžetaka, dok je Bosna  i Hercegovina nadigrala Španiju i tako napravilo najveće iznenađenje na turniru. Turska brani titulu. Do sada su se dva puta sastajali u ovom uzrastu, obe ekipe pobedile su po jednom.Turska u poslednjih deset mečeva ima jedan poraz, a BIH ima tri vezane pobede.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.