NAJAVA DANA (sreda, 15. oktobar): Život teče dalje, danas smo uz omladince i Partizan!

Izvor: MozzartSport.com, 15.Okt.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (sreda, 15. oktobar): Život teče dalje, danas smo uz omladince i Partizan!

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

Jučerašnji izuzetno buran dan je za nama, današnji program započinjemo japanskim kupom, a onda se okrećemo utakmici između omladinaca Srbije i Italije, iako su obe selekcije već obezbedile plasman u drugu rundu. Poslastica dana je start košarkaša Partizana u Evrokupu.

Nisu se sastajali punih osam godina. Kada su igrali u istoj ligi njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << susreti su bili prilično efikasni. Poslednjih pet je otišlo u GG3+, protekla tri u UG 5+. Serezo u poslednjih 16 kola Džej lige ima svega dve pobede, Džef junajted tačno mesec dana bez poraza u drugoj ligi Japana.

I Srbija i Italija su već obezbedili plasman u drugu rundu kvalifikacija pa će u Novom Sadu igrati za prestiž. U prva dva kola Srbija je savladala San Marino (4:0) i Jermeniju (1:0), a Italija iste protivnike sa 6:0 i 3:0, pa je na prvom mestu na tabeli Grupe 9 na osnovu bolje gol razlike.

Pre četiri dana Sijera Leone je bio nominalni domaćin. Ali, zbog virusa ebole igrao se u Jaundeu u Kamerunu. Nije bilo golova. U istom gradu Kamerun je pre mesec dana deklasirao Obalu Slonovače sa 4:1. Pre toga je dobio i Kongo u gostima, pa je prvi na tabeli Grupe D. Sijera Leone je poslednji.

Maribor nije pobedio na poslednja dva prvenstvena susreta. S druge strane, Gorica ima samo jedan trijumf u šampionatu u prethodnih sedam kola. Od 2012. godine odigrali su deset utakmica, u osam navrata dobio je Maribor, Gorica je slavila samo jednom i jednom je bilo nerešeno.

Obala Slonovače je prošlog meseca savladala Kongo u gostima, pa bi sve osim novog trijumfa domaćina predstavljalo veliko iznenađenje. Do sada su se sastajali četiri puta u zvaničnim utakmicama, tri puta slavila je Obala Slonovače, a jednom Kongo. Uvek se isplatilo igrati na GG3+.

Treća runda španskog Kupa kralja u kojoj se igra na jedan dobijen meč. Oba kluba su članovi Segunde u kojoj u poslednja četiri kola nisu pretrpeli poraz i u dobroj formi dočekuju ovaj kup okršaj. Betis je u drugom kolu kupa pobedio Ljagosteru sa 2:0, Lugo je minimalcem bio bolji Alkorkona.

Boka je jednom u istoriji osvojila Kopa Sudamerikanu, paragvajski Deportivo Kapjata nema nijedan trofej kroz klupsku istoriju. Deportivo igra slabo u domaćem prvenstvu i zauzima 10. poziciju na tabeli u ligi sa 12 klubova, Boka je osma u argentinskom šampionatu i ima dve pobede u poslednja tri meča.

Olimpija je posle perfektnog starta poražena od Zvezde u Pioniru, a uprkos tome što je gubila u jednom momentu sa 23 poena, na kraju je bilo svega osam razlike. Bešiktaš je sezonu startovao na krivoj nozi, a u četiri meča ostvario je samo jednu pobedu i tri poraza (dva u Kupu i jedan u prvenstvu).

Ritas je sezonu u domaćem prvenstvu otvorio sa tri, ubedljive pobede, dok je problemima namučen Partizan vezao dva poraza, a u poslednjem kolu doživeo je ubedljiv poraz od Cedevite. Dva tima sastala su se ukupno četiri puta, u Evroligi, a svaki put domaćin je odnosio sigurnu pobedu.

Južnoafrikanac i Australijanac biju bitku u osmini finala. U prvom kolu Anderson je bio slobodan, dok je Tomić na jedvite jade pobedio domaćeg dobitnika vajld karte Rozenholma posle tri seta velike borbe. Međutim, Tomićeva prednost je što je protiv Andersona slavio u oba međusobna duela.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.