NA SPISKU TRI IMENA: Ovo su kandidati za mesto selektora Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 18:24

NA SPISKU TRI IMENA: Ovo su kandidati za mesto selektora Srbije!

Među njima i legenda Partizana i Zvezde...

Smena selektora Tonija Đerone je bio logičan izbor. Tri velika takmičenja na kojima je ostvareno 14, 11. i 19. mesto ničim nisu pokazala da Španac i dalje treba da bude na klupi muške rukometne reprezentacije Srbije. Sada se traži njegov naslednik.

Kako MaxBet Sport saznaje, u najužem krugu kandidata za dolazak na mesto selektora muške reprezentacije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su tri domaća stručnjaka. Dvojica rade u Srbiji, a jedan je u bliskom okruženju. Reč je o Vladanu Matiću, Borisu Rojeviću i Momiru Iliću.

MATIĆ “PAO” U DANSKOJ

Pre izvesnog vremena kao prvi pik je figurirao Vladan Matić, trenutno strateg Metaloplastike. Ovaj Šapčanin je kao igrač nosio dres beogradskih “večitih” rivala Partizana i Crvene zvezde, sa reprezentacijom ima dve svetske bronze (Egipat i Francuska), a trenersku karijeru započeo je u PIK Segedu, gde je završio igračku karijeru. Bio je i član stručnog štaba reprezentacije Mađarske, radio je još u Ferencvarošu, Celju, i Tatabanji.

Obavljao je i funkciju selektora Srbije na Evropskom prvenstvu u Danskoj, gde je naš tim eliminisan u prvoj fazi, zauzevši poslednje mesto u grupi u kojoj su bili još Francuska, Poljska i Rusija. I umesto da on tada iz reprezentacije izbaci igrače za koje je mislio da ruše atmosferu, on je dao ostavku. Od tada je prošlo 10 godina, postao je iskusniji i sigurno mu se takvi “previdi” sada ne bi dogodili.

Vladan Matic (levo) i Boris Rojevic (desno) su u najužem izboru za selektora Srbije (Foto: Starsport)

ROJEVIĆ – MISTER TROFEJ

Najtrofejniji trener u Srbiji je trenutno Boris Rojević. Vojvodina je bez premca u državi, osvaja sve što može da se osvoji. Na klupu Voše stigao je u martu 2018. godine i od tada je osvojio pet tiula (u sezoni pandemije koronavirusa sezona je poništena), četiri Kupa, tri Superkupa i dva Svesrpska kupa. Najznačajniji uspeh je, bez ikakve dileme, prvi evropski trofej koji je stigao u vitrine Novosađana – Kup Evrope. U finalu je Vojvodina bila bolja od norveškog Nerba.

I sada je Vojvodina glavni kandidat za osvajanjem svih pehara…

ILIĆ – VELIKI TRENER U NAJAVI

Sjajnu trenersku karijeru u Mađarskoj gradi Momir Ilić. Sa Vespremom je osvojio prvenstvo Mađarske (2022/23), dva kupa ove države (2021/22 i 2022/23) i dva puta je bio prvak regionalne SEHA lige (2020/21 i 2021/22). Kao igrač je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na EP u Beogradu 2012. godine.

Sigurno je da je popularni Moša trener kojeg čeka velika karijera. On ne preskače korake, počeo je kao trener drugog tima, dobio je šansu u seniorskom pogonu Vesprema i u potpunosti je iskoristio. Možda će ove godine uspeti da osvoji i Ligu šampiona.

Kada bude izabran selektor, onda će morati da se promeni još jedna stvar – igrači. Ova reprezentacija je pokazala da nije kadra za velika dela.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.