NA KORAK DO TITULE: Partizan DUPLIRAO PREDNOST u finalnoj seriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 20:48

NA KORAK DO TITULE: Partizan DUPLIRAO PREDNOST u finalnoj seriji!

Vojvodina nemoćna u Beogradu...

Partizan je na korak do titule prvaka Srbije! Odbojkaši "parnog valjka" uspeli su da dupliraju prednost u finalnoj seriji Superlige Srbije, pošto su na domaćem terenu savladali branioca trofeja, ekipu Vojvodine, sa 3:1 (25:18, 17:25, 25:16)

Posle brejka u Novom Sadu, izabranici Bojana Janića uspeli su da slave i u Beogradu, pred svojim navijačima, pošto su bili bolji od aktuelnog prvaka države.

Crno-beli su lako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << došli do prednosti od 1:0 po setovima, ali se Vojvodina nije lako predala. Uspeli su gosti da se "dignu" posle izgubljenog prvog dela igre i izjednače.

Pune tribine u Masteru imali su priliku da gledaju spektakularan meč. Tokom trećeg i četvrtog seta viđena je velika borba i egal igra, ali su se domaći bolje snašli u takvoj situaciji i došli na korak do osvajanja titule šampiona Srbije posle punih 12 godina.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je Milija Mrdak sa 20 poena, a u stopu ga je pratio Daniel Gruvius, koji je dodao 18. Na drugoj strani najviše se istakao Radoslav Parapunov koji je upisao 14 poena.

Treći meč igra se u utorak u Novom Sadu od 18.00.

Odbojkaši Vojvodine bolje su otvorili prvi set i servis greškom Petrovića došli do dva poena prednosti (2:4). Ipak, nije Partizan dozvolio ekipi Slobodana Boškana da se mnogo nada tokom prvog dela igre. Aleksa Batak je sjajnim blokom doneo svom timu prvu prednost u ovom delu igre (9:8), a onda je „parni valjak“ ubacio u „petu brzinu“ i sa dva as servisa Danijela Gruvijusa naterao stratega tima iz Novog Sada da zove tajm-aut.

Međutim, delovalo je da nisu uspeli ništa mnogo da promene odbojkaši gostujućeg tima, pa je Boškan bio primoran da pozove još jedan. Ni taj nije urodio plodom, a onda su raspoloženi crno-beli došli do najvećeg vođsta (22:15). Tokom prvog seta viđen je veliki broj servis grešaka na obe strane, ali su se u napadu bolje snašli domaći odbojkaši. Tačku na prvi deo igre stavio je iskusni Novica Bjelica i to poenom iz napada (25:18).

Ipak, aktuelni prvak Srbije se nije tako lako predao. Zaigrali su novosadski crveno-beli mnogo bolje tokom drugog seta, pa su u ranom delu uspeli da povedu i to zahvaljujući sjajnom bloku prvo Jausea, a potom i Parapunova (3:5). Pune tribine u Masteru imale su potom priliku da vide igru po principu „poen za poen“, a onda su se gosti u jednom momentu „odlepili“ na tri poena prednosti, pa je Bojan Janić reagovao tajm-autom.

Egal igra viđena je i početkom trećeg seta, baš onakva kakva i doliči finalnoj seriji domaćeg šampionata. Kapiten crno-belih Milija Mrdak as servisom je otvorio ovaj deo igre, a potom i poenom iz napada duplirao prednost svog tima. Međutim, Jausi je vrlo brzo doneo iznenađenje (4:4).

Mrdak i Gruvijus prednjačili su u napadu „parnog valjka“ pa su crno-beli uspeli opet da dođu do osetne prednosti (8:5), a Aleksandar Boškan je odmah reagovao tajm-autom. Nastavio je tim Bojana Janića da igra odlično i u napadu, ali i u odbrani. Strateg tima iz Novog Sada je odlučio još jednom da pozove tajm-aut posle sjajnih poena sa mreže domaćih (12:6), ali ni to nije imao nikakvog efekta.

Partizanov Švrđanin je tokom ovog dela igre bio nezaustavljiv! Odličan je bio Gruvijus u napadima iz zone četiri, ali i iz druge linije, dok je sjajan zadatak radio i sa servis linije, kao i u prijemu i odbrani. Čuvali su crno-beli prednost stečenu sredinom seta, pa su bez velikih muka uspeli da opet povedu.

Novo uzbuđenje doneo nam je početak četvrtog, ispostaviće se i odlučujućeg seta. Ni domaći ni gosti nisu uspeli ni u jednom momentru da se "odlepe" i stignu do osetne prednosti, sve do sredine seta, kada je Radoslav Parapunov smečovao loptu u aut i "poklonio" Partizanu dva poena prednosti, a odmah je tajm-autom reagovao Boškan, kako bi zaustavio nalet crno-belih.Tačku na ovaj meč stavio je Luka Tadić sjajnim smečom iz zone četiri.

Treći meč finalne serije igra se u Novom Sadu u utorak, a početak je zakazan za 18.00.

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.