Muž vodi Partizan, žena RSS, sudije delegira partizanovac

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 20:11

"Muž vodi Partizan, žena RSS, sudije delegira partizanovac"

Asocijacija rukometnih klubova Srbije (ARKUS) izdala je saopštenje u kojem je kritikovan Rukometni savez Srbije, ali i RK Partizan.

"Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji. Naime, suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan“, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog saveza i super lige. Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova", piše u saopštenju.

Dalje se navodi da se vrše pokušaji da se opravda odluka da savez upravlja ligom, što nije slučaj ni u jednoj od rukometno razvijenih zemalja.

"Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni. Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem. Pozivamo savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje. Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet Odluci saveza", zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora ARKUS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SKANDAL U SRPSKOM RUKOMETU: Počeo je RAT Lige sa Savezom i Partizanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 13:53

Predugo je loše stanje u trofejnom sportu...Stanje u srpskom rukometu decenijama nije na nivou koji zaslužuje jedan od natrofejnijih i najpopularnijih sportova...Skandali su postali normalna stvar, a ovog puta su u centru njih Rukometni savez Srbije, ARKUS liga (srpsko elitno takmičenje) i rukometni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.