Mutombo pogodio za ugovor, Partizan pobedio!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mutombo pogodio za ugovor, Partizan pobedio!

Dobra predstava za Partizan - još bolja za Andre Mutomba. Krilni vezista, koji se nalazi na probi među crno-belima, bio je najbolji pojedinac drugog kontrolnog meča srpskog prvaka u Turskoj u kome je četa iz Humske 1 savladala južnokorejski Gjongnam - 2:1.

Belgijanac je poveo Parni valjak ka trijumfu, na koji je pečat stavio mlađani Danilo Pantić u završnici susreta - 2:1 (1:0). Ofanzivna formacija trenera Marka Nikolića, u rasporedu 4-3-3, koja bi trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaštitni znak šampiona na proleće, za sada, očigledno dobro funkcioniše, pošto je prema izveštaju sa lica mesta Partizan stvarao šanse, dominirao terenom i sve vreme predstavljao opasnost po Azijate.

Takva orijentacija mogla je da urodi plodom već u premijernom napadu, kad ej Mutombo pogodio stativu, što je samo motivisalo da nastavi da pritiska odbranu rivala, pa je posle još jedne šanse podesio nišanske sprave i u 14. Minutu iskoristio činjenicu da mu se lopta, posle nekoliko odbitaka, dokotrljala do noge, zategao je sa distance i efektno pogodio rašlje.

Do kraja prvog dela, nekadašnji đak Anderlehtove škole, koji posle razlaza sa Rijekom traži klub, imao je još dve prilike, što samo potvrđuje da je bio ekstra motivisan da se dokaže eventualnim poslodavcima. Nikolića može da raduje činjenica da protivnik čiji je dres nosio nekadašnji štoper Paritzana, Sreten Sretenović (Miloš Bosančić ostao van protokola) nije imao Bog zna kakve prilike, pa je i u drugom delu, kad je zamenjen kompletan tim, odnos snaga ostao identičan.

O tome svedoči prodor Škuletića, koji je kasnije imao i šansu na pas Miroslava Vulićevića, da bi ofanziva urodila plodom u 75. minutu. U glavnoj ulozi - izdanci nadaleko čuvene omladinske škole. Ninković je napravio sloloprodor, lopta završila u korneru, a posle centaršuta se odbila do Danila Pantića, čiji je rezantan udarac završio u rašljama. Veći neprijatelj crno-belima od skoro bezopaznih fudbalera Gjongnama bile su vremenske neprilike. Ko kišovitom vremenu i terenu natopljenom vodom bilo je teško kontrolisati loptu, pa zbog čega je Nikola Gulan (ponovo igrao na poziciji štopera) u nameri da interveniše nesmotreno zahvatio loptu i prevario golmana Nikolu Petrovića, ali taj detalj nije pokvario utisak o sasvim zadovoljavajućem učinku Partizana na tlu Turske.

Partizan – Gjongnam 2:1 (1:0)

/Mutombo 14, Pantić 75 – Gulan 79 ag/

Partizan - prvo poluvreme: Lukač, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Marković, Ilić, Jojić, Lazović, Malbašić, Mutombo. Drugo poluvreme: Nikola Petrović, Vulićević, Trajković, Gulan, Nemanja Petrović, Drinčić, Brašanac, Pantić,  Grbić, Škuletić, Ninković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mutombo pogodio za ugovor, Partizan pobedio!

Izvor: Dzungla.org, 27.Jan.2014

Dobra predstava za Partizan – još bolja za Andre Mutomba. Krilni vezista, koji se nalazi na probi među crno-belima, bio je najbolji pojedinac drugog kontrolnog meča srpskog prvaka u Turskoj u kome je četa iz Humske 1 savladala južnokorejski Gjongnam – 2:1. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.