Muta zadovoljan pobedom, otkrio od čega zavisi da li će biti još pojačanja

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muta zadovoljan pobedom, otkrio od čega zavisi da li će biti još pojačanja

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je večeras da može da bude zadovoljan posle pobede nad Cibonom, a progovorio je i o mogućnosti angažovanja još nekog pojačanja.

Košarkaši Partizana upisali su tek drugu pobedu u sklopu priprema za novu sezonu, a prvu od kada je na klupu seo Miroslav Nikolić.

Nakon poraza od Mornara crno-beli su u Baru večeras savladali Cibonu rezultatom 83:76 i tako došli u poziciju da protiv Igokee igraju za peto mesto na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ABA Super kupu.

"Sigurno da je bolje nego juče, kada se pobedi mnogo je lakše. Mnogo smo bolje igrali danas, imali smo sastanke i skenirali Cibonu, pošto prvog dana nismo to stigli da uradimo. Uvek je nezgodna prva utakmica na turniru", kazao je Miroslav Nikolić za TV Arena Sport posle utakmice.

Trener crno-belih potom je ponovio ono što konstantno govori od kada se vratio u Partizan, a to je da će pokušati da napravi ekipu u kojoj će stasavati talentovani mladi igrači.

"Ja imam obavezu da guram ovu dvojicu dečaka, imamo Marka Pecarskog koji je 2000. godište i malog Tadiju Tadića, što je meni mnogo važno. Oni polako ulaze u igru pa ćemo videti koliko će da zasluže minutažu na treninzima", kazao je Nikolić i dodao,

"Došao sam malo kasnije ali večeras je bio dobar protok lopte, kvalitetnija odbrana, nismo mnogo gubili lopte tako da mogu da budem zadovoljan", istakao je trener Partizana.

Crno-beli će uskoro biti jači za još jednog Amerikanca, a Miroslav Nikolić je potvrdio ono o čemu smo pisali u utorak, a to je da angažovanje pojačanja na poziciji "petice" zavisi od toga kako će se pokazati Obrad Tomić i Đoko Šalić.

"Stiže Miler ali videćemo kako će se pokazati ova dva centra. Neću da gubimo vreme jer u procesu forsiranja mladih igrača moramo da imamo bar trojicu iskusnih da bi mogli da nose igru. Da napravimo reprezentativce za dve, tri godine", zaključio je Nikolić.

Partizan učešće na ABA Super kupu u Baru završava duelom sa Igokeom koji je na programu u subotu. Upravo je šampion Bosne i Hercegovine bio jedina ekipa koju su crno-beli pre večerašnjeg trijumfa nad Cibonom uspeli da pobede u dosadašnjem toku priprema za novu sezonu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.