Murić i Vilijams od Pantera napravili male mace! Partizan na korak od finala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murić i Vilijams od Pantera napravili male mace! Partizan na korak od finala (VIDEO)

Crno-beli ubedljivo savladali FMP sa 82:63 i poveli sa 1:0 u seriji

Košarkaši Partizana pobedili su u hali Pionir ekipu FMP-a iz Železnika sa 82:63 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Očajna prva i veoma dobre sledeće tri četvrtine rezime je onoga što su izabranici Aleksandra Džikića pokazali večeras.

To je bilo i više nego dovoljno da u večeri kada su bivši klub bodrili pored ostalih i Žofri Lovernj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Leo Vesterman, crno-beli ostvare i sedmu pobedu u Superligi, ako se računa i grupna faza, odnosno maksimalan učinak.

Druga utakmica igra se u ponedeljak u Železniku od 21 sat, a plasman u finale obezbediće ekipa koja prva dođe do dva trijumfa.

Partizan je pre svega dobrom odbranom, borbenošću i u većem delu utakmice kvalitetnim izborom napadačkih opcija slomio rivala koji je u prošlosti umeo da mu napravi određene probleme.

Večeras je najtrofejniji srpski klub mogao da se osloni pre svih na Eda Murića koji je u bitnim trenucima na početku treće četvrtine pogodio trojke koje su Partizan odlepile na 15 i više razlike.

Pored njega, dobar učinak u napadu, ali i u odbrani imao je Darel Vilijams koji je neke broplete greške nadoknadio borbenošću. Takođe, Adin Vrabac je pokazao da Partizan u njemu ima igrača kojeg vredi čekati.

Završnica utakmica, odnosno poslednjih 10-ak minuta, protekla su u odrađivanju posla i održavanju ubedljive prednosti kad je u pitanju Partizan, dok je FMP na sve načine pokušao da ublaži poraz.

Panteri su se dobro držali negde do finiša prvog poluvremena. A upravo u tim trenucima Džamar Vilson ponovo je, kako samo on to ume, basketaški, izvukao par poteza iz rukava i doneo vođstvo Partizanu.

Loše je Partizan otvorio utakmicu, bilo je previše nervoze u redovima crno-belih, filovanih sa dve namerne lične greške već u prvih 10 minuta.

U takvoj situaciji gosti iz Železnika su se veoma dobro snašli. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić zadavali su dosta problema Partizanu.

Uoči samog početka utakmice, publika u Pioniru ovacijama je pozdravila juniorsku ekipu Partizana trenera Bojan Salatić koja je pre nekoliko dana pobedom nad Crvenom zvezdom osvojila titulu prvaka Srbije.



PARTIZAN - FMP ŽELEZNIK 82:63 (12:16, 25:11, 26:14, 19:22)

Hala: Pionir

Gledalaca: 5.000

Sudije: Milivoje Jovčić, Milija Vojinović i Uroš Nikolić

PARTIZAN: Cvetković, Aranitović, Džouns 9, Murić 14, Marinković 2, Veličković 9, Vitkovac 9, Đumić, Milutinović 4, Vilijams 13, Vrabac 10, Vilson 12.

FMP: Čović 2, Davidovac 19, Ostojić, Apić 6, Đoković 5, Lazarević 4, Bursać 6, Dobrić 13, Šešlija, Radanov, Radovanović 2, Tejić 6.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan poveo protiv FMP-a u polufinalu Super lige

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2016

Košarkaši Partizana poveli su protiv FMP-a u polufinalnoj seriji Super lige, pošto su danas na svom terenu pobedili sa 82:63 (12:16, 25:11, 26:14, 19:22)...Druga utakmica igraće se u ponedeljak od 21.00 u Železniku...Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edo Murić sa 14 poena, 13 je postigao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.