Murić: Vujošević ne može da podnese poraz, ponekad se ljuti kada ne uradimo sve što smo se dogovorili

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murić: Vujošević ne može da podnese poraz, ponekad se ljuti kada ne uradimo sve što smo se dogovorili

Košarkaši Partizana NIS treći poraz u sezoni doživeli su u "Stožicima". Olimpija je nadigrala crno-bele i Beograđane ispratila kući sa "minusom" od 29 poena. Ponovo je najbolji pojedinac u redovima ekipe trenera Duška Vujoševića bio Edo Murić, ali kao i na minulim mečevima nije mogao sam. Slovenački reprezentativac bio je vidno razočaran posle utakmice, jer se u dresu Krke uglavnom radovao nakon mečeva sa Olimpijom. U intervjuu za slovenačke medije priznao je Murić da nije isto igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << za Krku i Partizan, da je sada pod velikim pritiskom, ali da se samo tako postaje veliki košarkaš.

- Nisam navikao da gubim od Olimpije. Imali su sjajan dan, sve im je polazilo za rukom – rekao je Murić i dodao:

- Kada gubimo deset poena jednostavno se predamo. Moraćemo da poradimo na mentalitetu. Prilično smo mlad tim. Čekamo pojačanja. Neki igrači prvi put igraju na ovom nivou. Nismo dobro počeli, ne verujemo dovoljno u sebe, pravimo mnogo grešaka. Sada smo kao slagalica. Utakmica se igra 40 minuta i moramo ostati fokusirani do kraja, posebno protiv timova kao što je Olimpija, koja je pružila protiv nas jednu od najboljih partija.

Murić će se brzo navići na život u Beogradu, jer mu jezik i okruženje nisu strani, a ima i pomoć saigrača iz reprezentacije, igrača velikog rivala Crvene zvezde, Jake Blažiča.

- Trenizni su vrlo teški. Veliki je pritisak. Partizan je jedan od najvećih klubova u Evropi. Niko nije navikao na ovakve rezultate. Pritisci su sa svih strana. Mi dobro treniramo, ali se to ne vidi na mečevima. Moramo da pobedimo jednu utakmicu da bismo se podigli i vratili samopouzdanje.

Mada je u Partizanu pod velikim pritiskom, veruje da je to najbolji način da postane veliki košarkaš.

- U Krki je bilo drugačije. Morate da pobedite rivale koji su slabije rangirani, što se ostalih tiče, neuspeh ne bi bio toliko strašan. S druge strane, Partizan je klub sa najviše trofeja u regionalnoj ligi, broj jedan na Balkanu. Svaku utakmicu morate da dobijete.

Trener Vujošević nije zadovoljan sadašnjim partijama izabranika. Ali, crno-bele je teško zamisliti bez Vujoševića, kroz čije ruke su prošli mnogi mladi igrači, pa je on jedan od razloga zašto je Murić izabrao Partizan.

- On je trener koji tačno zna šta želi. Veliki je pobednik. Ne može da podnese poraz. To svi vide i normalno je s obzirom na to šta je sve u životu postigao. Takođe, ponekad se ljuti ako ne uradimo ono što smo se dogovorili. U Partizanu svi žive za košarku – istakao je Murić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.