Murić: Da vratimo Partizan u Evroligu!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murić: Da vratimo Partizan u Evroligu!

Reprezentativac Slovenije za sajt ABA lige rekao da mu je brat Dino bio najveća podrška tokom "maratonskih" pregovora sa crno-belima.

Foto: MN Press

Edo Murić (22 godine, 202 cm) ne može sam da donosi pobede Partizanu, ali je svojim dosadašnjim partijama pokazao da će u jačem i kompletnijem timu, koji povratkom Milana Mačvana polako dobija obrise, biti jedan od ključnih igrača.

Takav Partizan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa oporavljenim Milosavljevićem i možda još jednim igračem na poziciji plejmejkera, mogao bi da se bori za plasman u plej-of ABA lige i uradi ono što žele svi poklonici crno-bele boje.

"Najveći cilj je da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto, a to znači u Evroligu. Plej-of format je mnogo drugačiji od Fajnal fora i verujem da klubu kao Partizan tamo ne može da se desi da jedna trojka okrene celu sezonu naglavačke", aludirao je Murić na koš Nolana Smita i poraz od Cedevite u aprilu.

Partizan pred gostovanje Olimpiji ima skor 1-2 i već je iskusio kako niko neće imati milosti zbog njegovih problema.

"Svi hoće da pobede Partizan i zato uvek moramo da budemo na oprezu. To i sam znam iz vremena dok sam igrao za Krku. Čitave sezone sam čekao taj meč".

Murić je u kontaktu sa prvakom Srbije još od zimus, ali je na putu realizacije njegovog transfera bilo dosta poteškoća, iako je bio slobodan igrač.

Čak je i ovaj intervju za sajt ABA lige bio planiran za dane uoči početka takmičenja, ali je realizacija kasnila zbog toga što je morao da sačeka na registraciju do skidanja BAT blokade.

"Moj brat Dino se nadao da ću potpisati za Partizan i stalno mi je govorio da je to najbolja opcija za mene. Njegovi saveti su mi mnogo pomogli i zbog toga sam mu neizmerno zahvalan, kao i svima ostalima, koji su me čekali", priseća se reprezentativac Slovenije.

"Proces oko mog dolaska je potrajao i zato mi je mnogo značilo što su ljudi iz kluba i navijači bili uz mene. Svi su želeli da dođem, nisu gubili strpljenje i ta podrška me je vodila ka njima. Kada sam konačno stigao u Partizan, osećao sam se kao kod kuće".

Edo Murić do sada je odigrao dva meča u regionalnom takmičenju. Na debiju protiv Krke je zablistao, a protiv Cedevite se utopio u opšte sivilo.

Videćemo kako će odigrati u Stožicama protiv Olimpije (nedelja, 17.00), koju je kao igrač Krke često pobeđivao.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Murić: Da vratimo Partizan u Evroligu

Izvor: RTS, 17.Okt.2014

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je da mu je cilj da sa crno-belima izbori učešće u Evroligi i dodaje da mu je brat Dino bio najveća podrška tokom pregovora s beogradskim klubom. ..Najveće pojačanje crno-belih ove sezone svakako je Edo Murić. Od samog starta pokazao je da je igrač za velika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.