Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 16:58

Muke Žalgirisove: Lovernj mora na operaciju

Bivšem centru Partizana sledi tromesečna pauza

Ušao je Žalgiris u tekuću sezonu sa visokim ambicijama. Drastično podigao budžet i doveo nekoliko sjajnih pojačanja. Ipak, posle pet kola je jedini tim bez trijumfa u Evroligi. Promenio je trenera, a novog su dočekale i povrede. Žofri Lovernj je među prvima ispao iz stroja, a iako se nije očekivalo, moraće i na operaciju.

20.45: (2,15) River Andora (14,5) Valensija (1,60)

Branio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Andrea Trinkijeri novog šefa struke sastava iz Kaunasa Jurija Zdovca, posle Bajernovog slavlja na gostovanju u Litvaniji. Ponavljao da ništa ne može da se napravi preko noći i da Slovenac nije imao vremena da unese promene. U pravu je Italijan, posebno kada se na to doda da se povrede ređaju kao na traci.

Lovernj je već propustio par mečeva zbog povrede ramena, procene su bile da će van terena provesti šest sedmica. Kada se činilo da se njegov povratak približava, ispostavilo se da je još dalji nego što se mislilo. Francuski košarkaš je posle konsultacije sa lekarima odlučio da se operiše. U pitanju je manje zahvat, ali kada se uračuna i oporavak, dolazi se do zaključka da bivši kapiten Partizana neće na parket pre kraja januara.

Obavestio je centar Žalgirisa javnost o svojoj odluci i stanju putem društvenih mreža.

"Posle konsultacije sa jednim od najboljih specijalista za povrede ramena u Evropi, biću podvrgnut manjoj operaciji narednog utorka. To je najbolja stvar za nastavak moje karijere. Moj povratak se očekuje krajem januara, što ne menja u potpunosti dužinu mog odsustva koja je u prvih mah planirana. Jedva čekam da se vratim na parket", napisao Žo Lovernj.

Trener Zdovc je za susret sa Bajernom u petom kolu Evrolige na raspolaganju imao samo 10 košarkaša. Uz Lovernja su van stroja i Janis Strelnijeks i Emanuel Mudiej, dok se Paulijus Jankunas tek vratio u tim.

U tekućoj sezoni Lovernj je u proseku postizao 8,5 poena uz četiri skoka i asistenciju, na dva nastupa u Evroligi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.