Mršić: Ključ pobede u odbrambenom skoku

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mršić: Ključ pobede u odbrambenom skoku

Košarkaši Cedevite bili su bolji protiv Partizana na domaćem terenu u trećem kolu ABA lige (70:50). Prvi pomoćnik Jasmina Repeše Veljko Mršić smatra da je ključ pobede njegovog tima bio u dobro organizovanoj odbrani.

- Ovo je za nas sa psihološkog aspekta bila veoma važna utakmica. Nakon dva poraza trebalo je dobiti prvu utakmicu u ABA ligi u ovoj sezoni. U prvom poluvremenu nismo igrali tečno, ali od početka smo imali odličan pristup. Igrali smo odličnu odbranu i Partizanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nismo dali mnogo šansi da dođe do laganih pozicija. U drugo poluvreme ušli smo slabo i tu smo dozvolili sedam brzih i laganih poena. Posle tajm-auta počeli smo ponovo da igramo dobru odbranu. Ubacili smo neke koševe za tri poena i na kraju pobedili - kazao je Mršić i dodao:

- Kontrola odbrambenog skoka je bila ključ. Partizan je u prve dve utakmice imao 25 skokova u napadu, a mi smo se u tom segmentu mučili kroz celi pripremni period i kroz prva dva kola. Osnovno je bilo ne dozvoliti im skok u napadu i svesti ih maskimalno na igru pet na pet. Tu smo smatrali da oni nemaju toliko kvaliteta da mogu da nam naprave probleme - podvukao je Mršić.

Krilni centar Zagrepčana Tomislav Zubčić veruje da su njegovi saigrači i on imali više želje od Beograđana.

- Mogu da čestitam i zahvalim ekipi na velikoj pobedi. Od početka smo radili ono što je trener od nas tražio, agresivnost i borbu. Znali smo da nas čeka tvrda utakmica i na kraju smo pokazali da možemo da skupimo snage i izvučemo se sa onih 0:2. Od početka smo krenuli koncentrisano, agresivno i znali smo šta želimo. Hvala i navijačima koji su došli. Hteli smo ovu pobedu više nego Partizan i na kraju se to pokazalo - rekao je Zubčić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Mršić: Pobedili odličnom odbranom

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 08:57

Pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić kaže da je čvrsta odbrana glavni razlog ubedljive pobede njegovog tima nad Partizanom (70:50) u trećem kolu ABA lige..."Ovo je za nas s psihičkog aspekta bila vrlo važna utakmica. Nakon dva poraza trebalo je da dobijemo prvu utakmicu u ABA ligi u ovoj sezoni....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.