Može li Avramović reprezentativnim sjajem da obasja Partizan?

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 18:40

Može li Avramović reprezentativnim sjajem da obasja Partizan?

Posle pauze zbog takmičenja reprezentacija, na scenu se vraću klubovi nastupima u Evroligi.

Selektor Svetislav Pešić zadovoljno može da trlja ruke posle dva meča u februarskom kvalifikacionom prozoru za odlazak na Evrobakset 2025. godine.

Kako zbog dve pobede, tako i zbog igre i pirstupa svojih igrača, ali i zbog činjenice da je imao čak sedmoricu košarkaša koji su prošlog septembra osvojili srebrnu medalju na Mundobaketu u Manili.

Iskorišćena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobra osnova koja je stečena na prethodnim okupljanjima, pa je iz tog razloga Aleksa Avramović lako uplovio u reprezentativnu lađu, posle koje je još jednom izašao da velikom dozom samopouzdanja.

Još jednom je bek rodom iz Čačka bio pokretačka sila reprezentacije Srbije, podestio na one igre sa Filipina i SP, jer je maksimalno iskoristio priliku koju mu je Kari Pešić ukazao.

Košarkaš Partizana u prvom duelu protiv Finske odigrao je 24 minuta, postigao je 18 poena uz po tri skoka i ukradene lopte, pa je uz Luku Mitrovića bude najzaslužniji za prvu pobedu.

Plenio je zalaganjem i energijom i protiv Gruzije, i uz Vanju Marinkovića i Marka Gudurića, pomogao je da se rival izrešeta i da se iz Tbilisija put Srbije krene sa pobedom.

Na svom kontu Aleksa je imao 12 poena, tri skoka, sedam asistencija i tri ukradene lopte, za 23 minuta provedena na parketu.

Dobio je Avramović pohvale od selektora još posle prvog meča u Pioniru, gde je apostrofirao da je za 29-godišnjeg igrača najvažnije da bude u fizički dobrom stanju.

"Aleksa mora pre svega da bude zdrav. On kao igrač ima ogromne mogućnosti, ali mora da bude zdrav. Zaboravljate i mnoge dobre utakmice u Partizanu, ali imao je i teške povrede, to mu mnogo remeti samopouzdanje", rekao je Pešić.

"Ima ogromnu podršku od Željka koji ga je stavio da igra na poziciji plejmejkera i tako mi učinio veliku uslugu. Važan nam je igrač i mora da bude zdrav”, rekao je Pešić.

Po prvratku iz Manile bio je u usponu forme, ali su ga posle skromnog starta u Evroligi, povrede omele da u tom ritmu nastavi i u dresu Partizana.

U decembru doživeo povredu noge i tek 26. januara se vratio na parket, kada je Partizan na svom terenu pobedio Žalgiris, što mu je poslednji trijumf u Evroligi.

U četvrtak od 20.30 Partizan čeka prvi prelomni trenutak, prvo "finale" koje može da bude prelomno za nastavak sezone.

Crno-beli dočekuju Efes sa skorom 12-14, na poziciiji 11, ali i posle višednevne pauze od takmičarskog meča.

Ekipa Željka Obradovića poslednji put slast pobede u Evroligi osetila je pre više od mesec dana, pa je krajnje vreme da se vrati na pobdenički put.

Možda je i vreme ih na taj put povede Aleksa Avramović, da reprezentativnim sjajem obasja i crno-bele

"Dobili smo nekoliko dana slobodno. Oni koji nisu išli za reprezentaciju su se malo rasteretili, odmorili mozak i glavu. Iza nas je turbulentan period. Pogotovo posle tog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća gde smo stvarno želeli da osvojimo trofej. Da ne kažem da smo bili u 'daunu'. Već sutra nas očekuje utakmica protiv Efesa. Oni su napadački jedan od najtalentovaniji timova u Evropi. Znamo da će publika kao i svaki put doći i na nama je da podignemo nivo agresivnosti", poručio je Aleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.