Monako deklasirao Partizan – poslednja četvrtina za zaborav

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 22:15

Monako deklasirao Partizan – poslednja četvrtina za zaborav

Košarkaši Partizana su poraženi od Monaka u gostima (85:70), okviru 24. kola Evrolige.

Crno-beli se trenutno nalaze na 10. mestu sa 12 pobeda i isto toliko poraza, dok je Monako ostao šesti sa skorom 14-10.

Partizan je izgubio utakmicu u poslednjem kvartalu, gde je odigrao katastrofalno u napadu i postigao samo devet poena.

Najraspoloženiji u pobedi Monaka je bio Majk Džejms sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencija, pratio ga je Mem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žaite sa 14 poena i šest skokova, a dvocifren je bio i Eli Okobo sa 13 poena i po tri skoka i asistencije.

Kod Partizana, Kevin Panter je imao 28 poena uz tri skoka i dve asistencije, pratio ga je Frenk Kaminski sa 17 poena i četiri skoka. Niko više nije imao dvocifren učinak.

Partizan je loše otvorio meč, Monako je odmah na startu poveo poenima Mema Žaitea, a potom i Jakuba Outare za 6:0. Čekalo se čak tri minuta za prve poene crno-belih, a njih je doneo Kevin Panter.

Održavao je Monako prednost sve do završnice prve četvrtine, kada je Partizan 7:0 serijom preuzeo vođstvo. Prvo su Naneli i Panter pogodili za dva poena, a onda je kapiten crno-belih pogodio trojku za vođstvo – 14:16.

Nastavljena je dobra igra crno-belih u drugom kvratalu, u nastavku su Kaminski i Avramović pogodili za tri poena, a onda je usledila serija domaće ekipe.

Napravili su 8:0, Blosongejm i Hol, a Monako je preuzeo vođstvo – 30:26. Najveći problem u tom momentu je bio taj što crno-beli nisu imali raspoloženog igrača, od trojke Avramovića, prve poene je postigao tek Kevin Panter posle skoro tri minuta igre.

Monako je u nastavku pokušavao da se odlepi, još jednu seriju su uspeli Kneževi da naprave, pokrenuti Majkom Džejmsom, nova 8:0 serija i velikih +9 (42:33).

Ipak, u završnici prvog poluremena, trojkom u poslednjoj sekundi Kevin Panter je uspeo da umanji zaostatak svoje ekipe – 44:38.

On je bio i najraspoloženiji u svom timu na poluvremenu, postigao je 16 poena, a pratio ga je Frenk Kaminski sa osam uz četiri skoka.

Kod Monaka, Džeron Blosongejm se istakao sa devet, a Majk Džejms sa osam poena, dva skoka i četiri asistencije.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obradović: Monako je dominirao u skoku

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2024, 10:09

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć od Monaka u Kneževini, rezultatom 85:70.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.