Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 10:21

Mogu li crno-beli do iznenađenja u Rumuniji?

Rukometaši Partizana danas (17.00) brane +4 iz prvog meča na Banjici protiv favorizovanog Minaura iz Baja Marea u revanšu šesnaestine finala Evrokupa

Tinja nada u Humskoj. Rukometaši Partizana imaju šansu za osminu finala Evrokupa, trećerangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. Pred dvomeč sa rumunskim Minaurom iz Baja Mare, četa Nenada Maksića je bila u podređenom položaju, nisu joj davane velike šanse za narednu rundu, ali crno-beli su u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meču, nošeni gromoglasnom podrškom navijača u dobro popunjenoj dvorani na Banjici, uspeli da slave sa 30:26.

Solidan kapital pred današnji (17.00) revanš u Rumuniji. Domaćin ostaje favorit. Imali su rukometaši srpskog vicešampiona i +7 (27:20) u Beogradu, ali na kraju se raspucao crnogorski reprezentativac Stevan Vujović i ublažio poraz. U prvih 60 minuta blistao je na golu Andrej Trnavac, zaustavivši 13 šuteva gostiju. Mladi desni bek Uroš Kojadinović razigrao se u finišu, bio udarna igla crno-belih. Sa sedam pogodaka je bio najefikasniji igrač tima, a sve golove je postigao u drugih 30 minuta.

20.30: (2,05) Rajn Nekad Leven (8,00) Fuhse Berlin (2,05)

Svestan je Maksić da su Rumuni favoriti, ali veruje u prolazak u naredno kolo.

"U putu smo proveli oko 12 sati, tako da smo odlučili da se igrači prvo dobro naspavaju. Od domaćina smo dobili termin za trening malo pre 20 časova po lokalnom vremenu, što je po mom mišljenju kasno, ali i to je u redu. Ovo je rukometni grad, tako da svi očekuju da njihova ekipa odigra bolje nego u Beogradu. Zbog toga smo svesni da nas očekuje jos teža utakmica. Sigurno da je njihova prednost iskustvo igranja ovakvih mečeva, i pojedinačno i ekipno. Međutim, siguran sam da i mi imamo kvalitet da, i taktički i psihološki, odigramo ovako zahtevan revanš. Bez obzira što su oni favoriti za prolaz, moramo da iznesemo taj pritisak koji nam donosi mnogo, odnosno plasman u osminu finala“, raportira iz Rumunije trener crno-belih.

Partizan je ove sezone neporažen u Superligi Srbije. Jedini neuspeh ove jeseni je doživljen u Luksemburgu u revanšu šesnaestine finala protiv Beršema (30:31), ali taj poraz nije mnogo koštao crno-bele koji su u prvom meču pobedili sa 33:22.

Baja Mare je petoplasirani tim šampionata Rumunije sa 11 bodova manje od neprikosnovenog Dinama, tima koji predstavlja naše istočne susede u Ligi šampiona, najjačem takmičenju u Evropi. Osim Crnogorca, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Stevana Vujovića, boje Minaura brani bivši srpski reprezentativac Stefan Vujić.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiker, jer je svaki ulaznicu u arenu.

---------------------------------------------------

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.