Moćni Real i Barsa za Superkup

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Real i Barsa za Superkup

Košarkaši Real Madrida i Barselone boriće se za trofej Endesa Superkupa Španije.

Real je u prvom polufinalu deklasirao Bibao Basket sa 100:61, a briljirao je Serhio Rodriges sa 14 poena i 12 asistencija.

Barselona, rival Partizana u EL, bila je ubedljiva protiv Laboral Kuče, protivnika Crvene zvezde u istom takmičenju, sa 98:73, a istakao se Boštjan Nahbar sa 22 poena.

Najefikasniji u pobedi Reala, bili su Džejsi Kerol i Nikola Mirotić sa po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18 poena, a momak crnogorskog porekla imao je i 7 skokova. 14 poena dodao je Serhio Ljulj.

U ekipi Bilbaa najbolje im je parirao Aleks Mumbru sa 16 poena, ali i 6 izgubljenih lopti, dok je 13 dodao Herman Gabrijel.

Nahbara u u katalonskom timu pratili Ante Tomić sa 16, Aleks Abrines sa 11, te Džejkob Pulen i Bred Oleson sa po 10 poena.

U poraženom Laboralu 'dabl-dabl' je imao Tibor Plejs sa po 10 poena i skokova, najefikasniji je bio Andreas Noćioni sa 13 poena, 12 je ubacio Lemont Hamilton, a 11 Fernando San Emeterio.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.