Misterija Vujoševića kao selektora: Zašto mu se PONOVO ne odazivaju najbolji igrači?

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija Vujoševića kao selektora: Zašto mu se PONOVO ne odazivaju najbolji igrači?

Trofejni nekadašnji trener Partizana i aktuelni selektor Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević nalazi se u velikim problemima.

Sa velikim entuzijazmom je prezeo talentovanu selekciju BIH, ali se suočio sa brojnim otkazima.

Najpre su otkazale udarne igle Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a zatim i Nemanja Gordić, zbog čega je Vujošević i odložio početak priprema.

I dalje se ne zna da li će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pozivu odazvati Kikanović, Stipanović, Halilović i Milošević.

Selekciju Bih čekaju pretkvalifikacije za Mundobasket 2019. u Kini.

Međutim, postavlja se pitanje da li je problem u igračima ili u samom Vujoševiću, jer mu se isto desilo i kada je bio selektor SCG 2003. godine.

Tada mu se nisu odazvali  Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Dejan Bodiroga, Dragan Tarlać (zbog povrede) Igor Rakočević (nezadovoljstvo planiranom ulogom u timu), Darko Miličić i Žarko Čabarkapa zbog NBA obaveza.

Nezvanično se pričalo da iskusni igrači poput Bodiroge, Tomaševića, Rebrače i Tarlaća, nisu želeli da se podvrgavaju teškom drilu Vujoševića, pa su odlučili da to leto odmore, dok su ovi mlađi imali neke druge obaveze.

Slično se dešava i sada u selekciji BIH gde Teletović i Nurkić koji su uvek imali jak reprezentativni naboj sad ne žele da se odazovu pozivu.

Praktično, samo kada je bio selektor Crne Gore i to po njihovom osamostaljivanju imao je ceo tim na okupu i to zbog patriotskog naboja igrača i kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i to prvo u istoriji države. Čim se ekipa plasirala dao je otkaz zbog rada u Moskovskom CSKA.

Printskrin: Youtube/AverythingAbout Sports

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.