Mirotićeva rampa Partizanu – šta dalje?

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 19:03

Mirotićeva "rampa" Partizanu – šta dalje?

Umesto da Nikola Mirotić napravi Partizan mnogo jačim, učinio mu je "medveđu uslugu" i značajno ga usporio u kompletiranju rostera za narednu sezonu.

Crnogorski košarkaš je u subotu odlučio da putem Instagrama obavesti čelnike Partizana, crno-bele navijače i kompletnu javnost o tome da ne želi da potpiše ranije dogovoreni ugovor.

Razlog su pretnje o kojima nije precizirao, pa ga je čak i KK >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan u svom saopštenju pozvao da to učini.

I dok se javnost "zabavlja" time ko je pretio Nikoli Mirotiću, pa čak i Duško Vujošević i Miško Ražnatović, u Partizanu moraju da se okrenu novim opcijama.

I to što pre!

Sportski direktor Zoran Savić je, pre stupanja u novu akciju, objavio sliku na Instagramu sa rečima:

"No pasaran!".

Moguće da je to indirektna poruka Mirotiću, bivšem španskom reprezentativcu, ali i najava da ima neko drugo rešenje u rukavu.

Od kraja prethodne sezone, Partizan su napustili Matijas Lesor, Dante Egzum, Janis Papapetru i Jam Madar, dok su ugovore produžili Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Džejms Naneli i Balša Koprivica.

Dok je najveći rival već potpisao devet novajlija, u Partizanu su jedina nova lica Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka, što nije dovoljno i nova tura pojačanja je neophodna.

Kao što je ranije najavljeno, Partizan juri igrače na pozicijama jedan, četiri i pet.

Do sada nije bilo mnogo priče o novom plejmejkeru i centru, zamenama za Egzuma i Lesora, a sada će se tražiti i krilni centar zbog "otkaza" Mirotića.

Upravo na toj poziciji, u Evropi nema previše opcija ili makar onih koje su preostale na tržištu.

Ona koja se najviše spominjala, pored Mirotića, jeste košarkaš Zadra Luka Božić, prošlosezonski MVP ligaškog dela ABA lige.

Kontakt sa njim jeste potvrđen, a dolazak nikada demantovan, čak je i prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović potvrdio da klub nema problem da dovede Hrvata u svoje redove.

"Ako potpišemo Božića ili bilo kog drugog igrača, uvek obavestimo javnost. Luka Božić je jako dobar igrač, ali više od toga vam ne mogu reći. Partizanu nije problem da potpiše nekog igrača iz Hrvatske, jer mi smo klub iz regije", rekao je Mijailović za portal "Antena Zadar".

Kada je reč o domaćim opcijama, svakako bi navijači želeli da u crno-belom dresu vide osvedočenog navijača Partizana Alekseja Pokuševskog, ali čini se da je, u ovom trenutku, njegova želja ipak da ostane u NBA ligi.

Na tržištu među krilnim centrima ima nekoliko atraktivnih slobodnih agenata, ali su svi u zavidnim košarkaškim godinama.

Kao na primer 33-godišnji Kris Singlton, koji je u martu imao srčani udar ili 32-godišnji Derik Vilijams, koga se Panatinaikos odrekao dolaskom Ergina Atamana.

Slobodan agent je i Entoni Rendolf, aktuelni osvajač Evrolige sa Real Madridom, ali on ima 34 godine i pitanje je koliko još može da pruži na najvišem nivou.

Ogastin Rubit iz Bajerna takođe ima 33 leta i pokidanu Ahilovu tetivu iz februara, od koje će se oporaviti do početka naredne sezone, ali u kojoj meri, to niko ne može da zna.

Možda najzanimljivija opcija bio bi Džordan Miki (28), član Virtusa koji je imao zapaženu rolu u Bolonji, pre svega u nedavnoj finalnoj seriji italijanskog šampionata protiv Olimpije iz Milana.

Ali, odluka je svakako na Željku Obradoviću, te Zoranu Saviću i Ostoji Mijailoviću, da je sprovedu u delo, ma kakva ona bila.

Pojačanja su neophodna, sada već pod oznakom "hitno", ali ih nema mnogo, baš kao ni vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.