Ministar Udovičić obišao halu “Partizan”

Izvor: JUGpress.com, 24.Dec.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Udovičić obišao halu “Partizan”

LESKOVAC

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem obišao je halu „Partizan“, a povod su bili završni radovi na ovom objektu. NJihovu posetu pratilo je i nekoliko stotina mladih sportista iz više leskovačkih klubova.

Udovičić je rekao da je ovo mesto do pre šest meseci bilo okupljalište >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svih, samo ne sportista.

„Sada je ovo jedna od najmodernijih hala u Srbiji koja će spojiti sve generacije Leskovca i ovde će moći da se održavaju takmičenja svih uzrasta i svih rangova. Ovde ćete moći i da ugostite sve najbolje i najveće zvezde iz svih sportova. Ova dvorana će služiti, pored treninga, i za jedinstvo, druženje, upoznavanje i sticanje onih najkvalitetnijih vrednosti kojemu vas sport uči. Želim vam da sa ovog mesta izađete kao istinski šampioni, kao pravi pobednici i da reprezentujete svoj grad i svoju porodicu širom Srbije, ali i Evrope i sveta.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da je osnovni uslov za sprovođenje aktivnosti iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije postojanje adekvatnih i kvalitetnih sportskih objekata.

„Gradnja ove hale je započeta 2011. godine, kada su resorno ministarstvo i grad uložili 57 miliona dinara. Izgradnja je, na žalost, prekinuta, ali i ponovo nastavljena zahvaljujući programu „Završi započeto“. Uloženo je dodatnih skoro 70 miliona i sada smo u hali koja u potpunosti zadovoljava propisane uslove za bavljenje sportom.“

Odgovarajući na pitanje još koliko treba da hala „Partizan“ bude potpuno završena i predata na upotrebu, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da su već potpisana tri ugovora ukupne vrednosti 17 miliona dinara.

„Radi se o dovođenju toplovoda, a sve unutrašnje instalacije su već završene. Biće izgrađena trafostanica i napajanje podstanice, a u toku je nabavka i za parterno uređenje. U 2019. godini će biti odrađena i još jedna nabavka, koja podrazumeva kompletno uređenje prostora, u šta spadaju klupe, osvetlenje… Očekujemo da upotrebnu dozvolu dobijemo do leta.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.