Milanović: Stanje u Vukovaru danas gore nego pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020, 16:08

Milanović: Stanje u Vukovaru danas gore nego pre

Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije mogao danas da komentariše tuču navijača Dinama i Partizana u Vukovaru, jer, kako kaže, nema detalje iz Borova Naselja, ali je ocenio da je u periodu njegovog ulaska u politiku situacija u tom gradu bila mnogo bolja.

"Otiđite na vukovarsko gradsko groblje i videćete neverovatnu sinergiju ćirilice i latinice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tu nema politike, tu je samo ljudsko, i tako već 20 godina i samo govori koja je to farsa i ko stoji iza toga", rekao je Milanović.

Podsetio je da je još još 2008. godine postojao dogovor vlasti u Vukovaru i srpske manjine o korišćenju ćirilice, a onda je, kaže, došlo do "radikalne promene vlasti na svim nivoima".

"Jedna grupa ljudi nije mogla da zamisli svoj povratak na vlast a da se ne vrati tamo gde smo bili '91. godine. Svi putevi išli su ka tome da se desna opcija i srpska opcija dogovore, a sad je vraćeno unazad. Odrastaju i dozrevaju generacije koje su bile izložene jakoj indoktrinaciji, ali ovo je samo pokazatelj stanja u gradu, koje nije normalno", rekao je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

Misli, dodao je, da nije slučajno to što se incident navijača dogodio pred parlamentarne izbore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.