Milan pregovara sa Partizanom – još jedan biser napušta Humsku

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 22:22

Milan pregovara sa Partizanom – još jedan "biser" napušta Humsku

Supertalentovani fudbaler Partizana Matija Popović (17) već ove zime će, kako stvari stoje, napustiti Partizan i karijeru nastaviti u inostranstvu.

I to u redovima Milana, koji, očito, visoko ceni srpsku fudbalsku omladinu.

"Rosoneri" su 2022. od Zvezde otkupili Marka Lazetića, koji je trenutno na pozajmici u Holandiji, a sličan put čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Popovića.

Ovu vest objavio je italijanski novinar Mateo Moreto.

On je pod oznakom "ekskluzivno" preneo da "Milan radi na potpisivanju Matije Popovića u januaru".

"Srpski dragulj u decembru završava ugovor sa Partizanom. Zainteresovani za njega još su Barsa, Real Madrid, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen i Ajaks, ali rosoneri su trenutno najbliži poptisu", otkriva Moreto.

Popovića je uticajni Gardijan uvrstio na listu od 60 najtalentovanijih fudbalera Evrope.

"Neobično visok (193 centimetara i još raste) za svoju poziciju - ili pre, neobično tehnički nadaren za svoju visinu - mladić rođen u Nemačkoj nije poput bilo kog igrača koga ste videli. Neki bi rekli da ga najbolje opisuje nadimak "Srpski Miču", a drugi ga vide pre kao mešavinu Aleksandra Mitrovića ili Sergeja Milinković-Savića, što vam samo govori o tome kako je redak takav tip igrača. Veoma raznovrstan i prilagodljiv svakoj napadačkoj ulozi, iako deluje da mu najviše odgovara da igra iza napadača, Popović je dominirao u omladinskim ligama i postizao mnogo, mnogo golova", navodi se na Gardijanu.

Partizan se ni kod ovog transfera neće mnogo pitati.

Klub koji je u tolikim finansijskm problemima jednostavno nema previše izbora kada im na vrata zakuca neko poput Milana.

Podsetimo, sa velikim uspehom u Italiji, u Primaveri, igra još jedna nekadašnji fudbaler Partizana Vanja Vlahović, koji trenutno brani boje Atalante.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.