Mijailović definisao prioritete

Izvor: Sportske.net, 30.Jan.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijailović definisao prioritete

Tačno je da navijače Partizana "trese euforija" zbog sve boljih partija ekipe Andree Trinkijerija, ali predsednik crno-belih ima jasnu viziju oko toga šta su prioriteti ove sezone.

Završnica Top 16 faze Evrokupa i skori početak borbe za prvi trofej u sezoni doveli su do euforije među navijačima KK Partizan NIS.

O tome svedoči rasprodata hala za večerašnji duel sa Ritasom u kojem će crno-beli tražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pobedu kako bi zadržali šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

"Znam da neće biti lako da se plasiramo u četvrtfinale Evrokupa, ali dokle god postoji šansa, mi ćemo se boriti. Ostaje žal samo što u prošlom kolu protiv Monaka nismo imali veću razliku, iako smo imali šansu za to, jer bi nam to dosta olakšalo posao. Mada, nama je put bio težak i prilikom plasmana u TOP 16, tako da smo navikli da igramo kada je teško", rekao je za "Informer" predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Plasman u eliminacionu fazu Evrokupa deluje primamljivo, ali to takmičenje nije prioritet za Partizan u tekućoj sezoni iako se i kroz njega može do plasmana u Evroligu.

"Iskreno, nama je glavni cilj osvajanje ABA lige. Naravno, ne obećavam da će se to desiti, ali mogu da kažem da težimo ka tome. Zasad igramo odlično, a pobede u poslednjih nekoliko utakmica mnogo znače našoj mladoj ekipi, kao i stručnom štabu", dodaje Mijailović.

Pet kola pre kraja crno-beli se nalaze na dobrom putu da obezbede plasman u doigravanje za trofej.

"Najbitnije je da smo napravili važan korak ka plasmanu u plej-of. Prošle godine nismo uspeli da dođemo do doigravanja. Sada moramo da sačuvamo stabilnost i mir, a kad počne borba za trofej, onda će sve biti moguće", ističe prvi čovek crno-belih.

Potencijalni problem predstavlja to što bi već u polufinalu Partizan mogao na najvećeg rivala, ekipu Crvene zvezde mt:s koja i pored poraza od Cedevite čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli.

"Stvarno nam nije bitno sa koje pozicije ćemo u plej-of, kao ni ko će nam biti protivnik. Samo bih voleo da imamo prednost domaćeg terena u finalu. Mi imamo veliku armiju navijača i njihova podrška bi nam veoma značila u tim mečevima. Verujem da bi hala bila uvek puna", poručuje predsednik KK Partizan NIS.

Partizan je poslednji put igrao u Evroligi u sezoni 2013/14, nakon što je u Laktašima osvojio šestu titulu u ABA ligi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.