Mijailović: Nema kalkulacija, nadam se da će Egzum biti spreman da igra

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 12:21

Mijailović: Nema kalkulacija, nadam se da će Egzum biti spreman da igra

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović zatražio je od svih u klubu da ostanu pribrani uoči meča sa Realom.

Partizan u utorak 2. maja od 20.30 ima aistorijsku priliku za plasman na završni turnir Evrolige, a to će uraditi ako ostvari i treću pobedu nad Špancima.

Mijailović je gostujući na televiziji Pink se osvrnuo prvo na incident u Madridu.

"Sitaucija je bila neočekivana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platićemo cenu i nije mala za nas, rizikovali smo sa pojedinim igračima. Takve stvari se svuda događaju. Iz onakvog incidenta se niko nije povredio trajno da ne može da igra do kraja života. Najdeblji kraj je izvukao Dante Egzum, nadam se da će se oporaviti do sutra. Bilo bi zaista previše i da on ne igra, najbitnije je zdravlje igrača", kaže Mijailović.

Što se tiče kazni koje je izrekla Evrolige, nije mu bilo lako da ih prihvati.

"Nije fer da ja kažem da li su fer kazne, Evroliga je ozbiljna organizacija. Upravo zbog ovakvih stvari EL iznajmljuje advokatske kancelarije. Nemamo pravo žalbe, očekivali smo kazne, jer nije normalno da se ovakve stvari ne kažnjavaju. Lesor je temperamentan, dao je dosta Partizanu, velikog srca. Zna on da prenagli i na tome mora da radi. Ume da pređe granicu. Imali smo tu situaciju sa Petruševim. Nismo se žalili jer je naš igrač pogrešio. Savetujem igrače drugih timova da se ne ponašaju tako jer može da ostvari trag u njihovim karijerama i po klubove", upozorio je.

Apelovao je i na medije da smire tenzije.

"Treba nam mir, nek navijaju iz petnih žila, ali bez čvrstih predmeta. Nek kontrolišu se međusobno, prijave kad neko baci predmet. Tu utakmicu će ceo svet gledati i organizaciono ova utakmica određuje budućnost Partizana. Širom sveta su mediji osudili ono što se deilo. Digli smo se iz pepela. Na ovom što je bilo mora da se završi".

Za kraj, dodao je da neće biti nikakvih kalkulacija.

"Idemo na pobedu u utorak. Nesportski je planiranje poraza. Idemo na pobedu. Imaćemo 20.000 navijača u areni. Nema niti jedna karta u prodaji. Organzivali smo veliki video bim na Kalemegdanu od 80 kvadrata. Prevazići će sve brojeve što se tiče gledanosti", koji je dodao i da će se o treneru Obradoviću i ovoj sezoni "pisati knjige".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.