Mića Berić: Sada rastu apetiti

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 13:56

Mića Berić: Sada rastu apetiti

Legendarni košarkaš i kapiten crno-belih Miroslav Mića Berić poručuje igračima Partizana da su sada u odličnoj poziciji da uđu u plej-of.

Partizan je napravio odličan pobednički niz u Evroligi pošto je na gostujućem terenu pobedio Bajern (82:71).

Pored Papapetrua koji nije doleteo za Minhen, Ledej, Trifunović i Smajlagić su se požalili na probleme.

Smogli su snage i igrali pod temperaturom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega ih je posebno pohvalio legendarni Mića Berić.

"Videlo se to na Ledeju da je bio bez energije i da nema snagu, ali dali su svi svoj doprinos i to je značajno. Sjajna pobeda Partizana u sjajnoj atmosferi i stvarno se zahvaljujem navijačima na onome što rade. Tu energiju koju daju igračima u Minhenu, pa ono je bio navijački kop od nekoliko hiljada ljudi i napravili su fenomenalnu atmosferu kao da se igra u Beogradu, verovatno su i Nemci bili zbunjeni, nisu znali šta ih je snašlo. Ovo je peta uzastopna pobeda za Partizan i sada smo opet u TOP8. Slede dve važne utakmice kod kuće i sa ogromnim samopouzdanjem dočekujemo Fenerbahče, pa sad rastu apetiti, da sa pobedom mogu da dođemo i do četvrtog mesta", rekao je prilikom gostovanja na Sport Klubu.

Berić je rekao još da ga je ovogodišnja Evroliga „naučila da se za mesec dana sve promeni“ i da se igramo u seriji, tako da se treba paziti preterane euforije.

"Ne samo što je ovo nastavak serije, nego smo ovom pobedom smo eliminisali Bajern, daleko su od plej-ofa, ali sada idemo korak po korak, odnosno krupnim koracima ka plej-ofu. Ne treba da se stvara euforija, znam da kreće matematika, ako dobijemo Fenerbahče eto nas na trećem-četvrtom mestu, ali sada je najvažnije da se igrači oporave jer nas čeka Kup Radivoja Koraća, Jadranska liga... Svi su željni i da osvoje Kup i dođu do pehara", rekao je Berić.

Bivši košarkaš Partizana dodaje da je Partizan kvalitetniji od “bavaraca” I kada su Nemci kompletni.

"Panter je otvorio put ka pobedi sa 14 poena u prvoj četvrtini. Kad je bilo najpotrebnije, delovalo je da ne može da promaši sa četiri-pet metara posle pikenrola. Rekao bih da je Panter trasirao put ka pobedi, ali su se onda uključili i drugi igrači. To je težina Partizana, da ima igrače koji igraju u serijama, kao kada je u Kaunasu bilo šestorica dvocifrenih. Kad jedan prestane, drugi počne da postiže poene. Tako su posle Pantera se razigrali Naneli, pa Anđušić, Lesor... Deluje da ima dva i po metra i svi se odbijaju od njega, ali realno i nije imao ko da ga čuva u Bajernu. Sada su njegovi ofanzivni skokovi napravili razliku", zaključio je Berić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.