Mekejleb van terena bar dva meseca

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejleb van terena bar dva meseca

Montepaski Sijena, rival Partizana u Top16 fazi Evrolige, bar dva meseca neće moći da računa na jednog od svojih najboljih košarkaša Boa Mekejleba.

Američki plejmejker povredio se na utakmici sa Sasarijem i pauziraće minimum dva meseca.

Na zvaničnom veb-sajtu višestrukog šampiona Italije objavljeno je da je Mekejlebu operisana peta metatarzalna kost u stopalu. Medicinski tim sa doktorom Sandrom Đaninijem na čelu opredelio se za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hirurški zahvat koji je, prema njegovim rečima, prošao uspešno.

U svojoj prvoj sezoni u Sijeni Mekejleb je postao jedan od ključnih igrača Montepaskija. Među prvih je pet strelaca Evrolige sa 15.5 poena po meču, po broju ukradenih lopti (2.4) i u ukupnom indeksu korisnosti (18.1).

Montepaski je u regularnom delu sezone bio prvi u grupi C sa skorom od osam pobeda i dva poraza, a u Top 16 će mu porad Partizana rivali biti još Real Madrid i Efes Pilsen.

Kao potencijalne zamene za Mekejleba spominju se Lin Grir, Dženero Pargo, Šarunas Jasikevičijus itd.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.