Među 40 najtalentovanijih u Evropi petorica iz Partizana!

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Okt.2013, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među 40 najtalentovanijih u Evropi petorica iz Partizana!

Partizanova omladinska škola je nadaleko poznata u Evropi. Najnovija potvrda toga je istraživanje uglednog italijanskog sportskog lista „Korijere delo Sport“, koji je pisao o 40 najtalentovanijih mladih igrača Starog kontinenta.
(FOTO: FK Partizan)
Među njima je petoro Srba, svih petoro su produkt Partizanove omladinske škole. Dvojica su već napustila crno-beli tabor, a radi se naravno o sada već standardnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << članovima seniorske reprezentacije Srbije, Lazaru Markoviću i Aleksandru Mitroviću.
Marković je član portugalskog vicešampiona Benfike, u koju je došao za sumu od deset miliona evra, dok je prvak Belgije Anderleht platio upola manje obeštećenje Partizanu za Aleksandra Mitrovića.
Među talentima mesta je bilo za trojicu sadašnjih prvotimaca Partizana. Problematični Nikola Ninković je odavno zapao za oko fudbalskim skautima, a ove sezone je eksplodirao Andrija Živković, koji će u prijateljskom meču protiv Japana u petak postati najmlađi igrač u srpskoj seniorskoj selekciji.
Na spisku italijanskog lista nalazi se i Nemanja Radonjić, momak kojem naredne godine ističe stipendijski ugovor sa Partizanom.
Pričalo se da bi on mogao da pojača večitog rivala Crvenu zvezdu, u opticaju je bio i odlazak u italijansku Romu. Samo se nije pominjalo potpisivanje profesionalnog ugovora sa matičnim klubom – Partizanom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.