Mateus: Španija će kopirati srpsku taktiku

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mateus: Španija će kopirati srpsku taktiku

Legendarni nemački fudbaler i bivši trener Partizana Lotar Mateus izjavio je da će Španija kopirati taktiku Srbije pred duel sa Nemačkom u polufinalu Svetskog prvenstva.

Mateus priznaje da je prijatno iznenađen igrama Nemaca na Mundijalu, ali smatra da i pord svih uspeha njegovi zemljaci imaju slabih tačaka.

"Protiv Španije će igrati najtežu utakmicu na prvenstvu. Po organizaciji igre i tehničkim karakteristikama Španci su slični Srbiji i Gani. Verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da će njihov trener upotrebiti taktiku sličnu srpskoj. Upravo je takav način igre stvorio dosta problema Nemcima", objašnjava Mateus.

"Kada Nemačka nema prolaz u manevru to može da bude veliki problem. Čak i ako prođu u finale i susretnu se sa Holanđima, verujem da će imati isti problem. Jednostavno, Nemačkoj ne odgovara velika gustina na sredini terena", dodaje nemački as.

On je još dodao da je Španija daleko bolja ekipa od Engleske i Argentine, kojima su Nemci dali po četiri gola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.