Mateus: Bajern smenio Nagelsmana da ne bi izgubio Tuhela

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 19:01

Mateus: Bajern smenio Nagelsmana da ne bi izgubio Tuhela

Lotar Mateus, legenda Bajerna i bivši trener Partizana, smatra da je njegov bivši klub angažovao Tomasa Tuhela da on ne ode u Italiju.

Iskusni stručnjak je bio pred dogovorom sa Juventusom, kada je Bajern iznenada ušao u igru.

Tri dana pre nego što su uručili otkaz Nagelsmanu, stupili su u kontakt sa Tuhelom i veoma brzo se dogovorili.

Mateus kaže da ga je sve to iznenadilo.

"Bilo je to iznenađenje za mnoge, ne samo za mene. Nagelsman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uradio dobar posao u Bundesligi, možda nije bio tako dobar u Ligi šampiona prve godine. Ali ove godine je pobedio PSŽ, Inter, Barselonu dva puta, nije bilo savršeno u Bundesligi ali nije bio daleko od trofeja, mislio sam da se šale, ali to nije bio prvi april. Mnogo igrača je bilo zadovoljno i lepo su govorili o njemu kad je otišao, posebno Kimih i Gorecka. Nešto je moralo da se desi da Bajern reaguje tako", kaže Mateus.

Objasnio je i potez Bajerna.

"Tuhel je bio pred dogovorom sa Juventusom. Bajern je bio nervozan, Tuhel slobodan, a Bajern nije verovao sto odsto u Nagelsmana. Ne mogu da mu daju otkaz posle tri titule, zato su rešili da reaguju odmah", poručio je Mateus.

On je rekao da je pred čelnicima kluba da daju odgovor zbog svega što se dešava.

"Ovako ne može da se nastavi u Bajernu. Mora da postiji ozbiljna analiza sa posledicama, na terenu i van njega. Bez obzira na imena i pozicije", jasan je Lotar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.