Mateo o povredi Deka: Izgleda da će biti duža pauza

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 23:01

Mateo o povredi Deka: Izgleda da će biti duža pauza

Trener Reala Ćus Mateo izašao je pred novinare posle pobede njegovog tima u četvrtoj utakmici Top 8 faze protiv Partizana (85:78).

Španski stručnjak je pre odgovaranja na bilo koje pitanje hteo da izrazi žal zbog tragedije koja se dogodila na Vračaru dan pre utakmice.

"Prvo, žao mi je žrtava u školi u Beogradu, moram to da kažem jer je ovo tužan dan za Srbiju, ali i za Španiju, pošto su to su najgore stvari koje mogu da se dese", rekao je Mateo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Potom se razgovor poveo o samoj utakmici.

"Igrali smo konstantno u prvoj četvrtini, znali smo da su igrači Partizana “fajteri” i da će se vratiti, što su i uradili. Uspeli smo da igramo dobru odbranu, nije bilo lako igrati… Ledej je bio sjajan, kao i Papapetru, ali svakako uspeli smo da zadržimo konstantnu", istakao je šef struke Reala.

Košarkaš Reala Gabrijel Dek se pred sam kraj teško povredio i ostaje da se vidi da li će biti u timu za petu utakmicu.

"Morali smo do kraja da se borimo… tužan sam jer se povredio Gabi Dek, ne znam kakav je stepen povrede, ali izgleda da će biti duža pauza", smatra Mateo.

Poziva na oprez pred meč u Madridu.

"Znali smo da neće biti lako, pošto Partizan igra sjajno. Bilo je veoma teško pobediti u Beogradu, kao što je i u Madridu, a Partizan je uspeo, te smo i mi ovde. Moramo da zadržimo mirnoću, da ne budemo nervozni… Da znamo da smo od početka sezone igrali za tu prednost domaćeg terena, za to smo igrali. Ovo je dobro, ali ne i dovoljno", naveo je Mateo.

U petom susretu dva tima će igrati i Kevin Panter kojem su istekla dva meča suspenzije.



"Panter je sjajan košarkaš, znamo to, i moramo da budemo spremni. Igra veoma dobro 1-na-1, pik-end-rol, moramo da ga branimo timski, ali ne smemo da budemo fokusirani samo na njega. Imaju dosta dobrih košarkaša",
zaključio je Mateo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trener Reala prvo izjavio saučešće, a onda pričao i o povratku kapitena Partizana

Izvor: 24sedam.rs, 04.Maj.2023

Posle meča u nikad čudnijoj atmosferi, Ćus Mateo je izašao pred novinare..

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.