EL: Marusi - Partizan (18.45h)

Izvor: B92, 10.Feb.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Marusi - Partizan (18.45h)

Košarkaši Partizana gostuju u četvrtak od 18.45 časova ekipi Marusija u trećem kolu grupe E Top 16 faze Evrolige.

"Crno-beli" će pokušati u Atini da sačuvaju maksimalan učinak u Top 16 s obzirom da je u sredu definitivno otklonjena sumnja u regularnost prošlonedeljne pobede srpskog šampiona nad Barselonom. Sa druge strane, Marusi je pretrpeo poraz od Katalonaca, dok je savladao prvaka Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Panatinaikos, u prošlom kolu.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da Partizan nije favorit bez obzira što je jedini tim u grupi sa dve pobede iz isto toliko utakmica.

"Svima je jasno da su te dve utakmice sa Marusijem odlučujuće i da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi čija igra i rezultati su iznad imena kluba i budžeta sa kojim raspolažu. Same dve poslednje utakmice, dve pobede protiv dva najjača grčka kluba, i to u susretima koji su bili izuzetno značajni za obe ekipe", rekao je Vujošević.

Vujošević je u izjavi za B92 prokomentarisao i odluku Evrolige kojom se potvrđuje pobeda Partizana nad Barselonom. On je rekao da je odluka "očekivana i u skladu s pravilima".

Trener atinskog kluba Jorgos Barcokas priznao je da se plaši da novonastala euforija ne sputa njegove igrače u duelu sa "crno-belima".

"Duel sa Partizanom dočekujemo u neuobičajenoj atmosferi, jer smo za samo tri dana pobedili dva najveća grčka kluba. Zbog toga nam je sada najvažnije da smirimo strasti i u taj duel uđemo hladne glave", ocenio je Barcokas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marusi nije PAO, ali pašće!

Izvor: Press, 10.Feb.2010

Košarkaši Partizana večeras u Atini protiv Marusija jure pobedu koja bi mogla da ih odvede u četvrtfinale Evrolige! Trener Vujošević kaže da je domaćin favorit i da će mečevi sa njima biti odlučujući. .Košarkaši Partizana stigli su u Atinu da je osvoje po drugi put za...

Nastavak na Press...

Crno-bela Atina-drugi deo!

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2010

Košarkaši Partizana u četvrtak od 18.45 igraju protiv Marsuija meč trećeg kola E grupe TOP 16 Evrolige. Crno-beli sa dve pobede nad evropskim velikanima idu na megdan drugom autsajderu u ovoj grupi, koji je za samo tri dana na pleća položio PAO i Olimpijakos. Meč koji su mnogi pre starta TOP...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan u svojim rukama drži ključeve četvrtfinala

Izvor: 24sata, 11.Feb.2010, 02:38

Statistički, razlika između Marusija i Partizana gotovo da i ne postoji, što dodatno pojačava uzbuđenje pred večerašnji (18.45) meč trećeg kola u Atini. Košarkaši oba tima iz igre šutiraju 53 odsto, Grci u proseku potižu 74 poena po utakmici, a crno-beli jedan manje.

Nastavak na 24sata...

Spremite se, "crno-beli" opet igraju košarku

Izvor: RTS, 11.Feb.2010

Partizan ipak bez pobede u Atini. Marusi ne toliko dobar, koliko su crno-beli loše odigrali. Skok fantastičan, odbrana dobra, ali napad očajan. Vraneš i Mekejleb najefikasniji. Barselona bolja od Panatenaikosa...Mnogi su se nadali novoj pobedi Partizana u Evroligi, ali nažalost, ništa od toga....

Nastavak na RTS...

EL: Preko Atine do četvrfinala

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2010

Košarkaši Partizana danas u Atini igraju meč trećeg kola Top 16 faze Evrolige sa ekipom Marusija. Crno-beli su u prva dva kola zabeležili pobede nad Panatinaikosom u Atini i Barselonom u Beogradu, dok je Marusi na startu poražen od Barselone, a zatim je kao domaćin savladao Panatinaikos.

Nastavak na Sportal.rs...

Marusi zaustavio Partizan

Izvor: Blic, 11.Feb.2010

Košarkaši Partizana doživeli su u Atini prvi poraz u Top 16 fazi Evrolige izgubivši od Marusija sa 57:49. Ekipa koja je u prethodnih sedam dana savladala i Panatinaikos i, u domaćem prvenstvu, Olimpijakos, uspela je da nadigra srpskog prvaka kome od pomoći nije bila ni potpuna dominacija u skokovima....

Nastavak na Blic...

Barsa - PAO 29:18 posle prve deonice

Izvor: Blic, 11.Feb.2010

Košarkaši Barselone savladali su Panatinaikos rezultatom 83:71 (29:18, 18:20, 21:16, 15:17) u derbiju E grupe trećeg kola Top 16 faze Evrolige i na taj način ostali u konkurenciji za dalji plasman, dok je ekipa Željka Obradovića doživela i treći vezani poraz...Katalonci su od prvog minuta preuzeli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.