Marko o drugarstvu, Marko o navijačima i Partizanu

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko o drugarstvu, Marko o navijačima i Partizanu

"Čestitao bih igračima Partizana na fer i korektnoj borbi, odigrali smo fajtersku utakmicu, a i oni su, kao i mi, dali maksimum i borili se do poslednje lopte. Pokazali smo da smo trenutno bolja ekipa", rekao je Simonović

Marko Gudurić i Marko Simonović postigli su ukupno 34 poena u finalu Kupa Radivoja Koraća, svako po 17.

Ako je to moguće reći, "važnije" poene postigao je Gudurić, koji je krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treće i početkom četvrte četvrtine "prelomio" nervozno, napeto i fizički intenzivno finale sa Partizanom u nemogućim uslovima u niškom "Čairu".

Stoga, pripala mu je i nagrada za najboljeg igrača utakmice, u kojoj je Crvena zvezda osvojila deveti nacionalni Kup i osvojila prvi od četiri moguća trofeja u ovoj sezoni.

Po navici, momak koji je trojkom prelomio i poslednju finalnu seriju plej-ofa između "večitih", skromno je prihvatio pohvale za igru i nagradu…

"Hvala", rekao je novinaru "Arene sport".

"Mislim da je to zasluga celog tima. Svako je doprineo na svoj način, po čemu je inače Crvena zvezda poznata, jer je sistem u kom radimo takav da svako daje maksimum i da svi 'ginemo' jedni za druge".

Dodao je…

"Iz te igre i želje dolaze nagrade i rezultati, poput ovog. Osvojili smo prvi trofej u sezoni, koji prošle godine nismo uspeli da uzmemo, tako da smo veoma srećni. Hvala saigračima i hvala navijačima. Hvala svima", rekao je Gudurić sa zlatnom medaljom oko vrata, još "vreo" od 40 minuta velike borbe sa igračima Partizana.

Njegov imenjak Simonović istakao je…

"Čestitao bih igračima Partizana na fer i korektnoj borbi, odigrali smo fajtersku utakmicu, a i oni su, kao i mi, dali maksimum i borili se do poslednje lopte. Pokazali smo da smo trenutno bolja ekipa", rekao je Simonović i, uprkos incidentima koji su se dogodili na tribinama i velikom broju ubačenih predmeta u teren, a neretko to su bili topovski udari i baklje, pohvalio navijače…

"Bila je sjajna atmosfera. Čestitam svima koji su bili, našim i njihovim navijačima. Da nije pala poneka petarda bilo bi super, ali je i ovako bilo dobro", rekao je Simonović, posle čega se pridružio slavlju svoje ekipe.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Simonović: Odigrali smo fajtersku utakmicu

Izvor: B92, 20.Feb.2017

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji Kup Radivoja Koraća...Crvena zvezda osvojila je „Žućkovu levicu“, pobedom u niškom 'Čairu' nad večitim rivalom Partizanom, rezultatom 74:64...Simonović je u najkorisnijeg igrača Marka Gudurića bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.