Marka o poslednjem jurišu Reala i Partizana: Serija koja je probudila evropsku košarku

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 19:51

"Marka" o poslednjem jurišu Reala i Partizana: Serija koja je probudila evropsku košarku

Košarkaši Real Madrida i Partizana večeras od 21 sat igraju odlučujući meč u četvrfinalu plej-ofa Evrolige.

Ulog je veliki, pobednik će čekirati kartu za završni turnir u Kaunasu i rezvervisaće mesto u polufinalu, gde će mu rival biti Barselona.

U prethodne četiri utakmice viđen je dupli brejk i u Madridu i u Beogradu, dogodila se i tuča na kraju drugog duela, a posle toga su došle kazne, suspenzije i povrede, a sve to obećava i intenzivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zanimljiv peti susret.

O turbulentnoj i zanimljivoj seriji Reala i Partizana, poslebno završnom činu, piše španska Marka.

U tekstu pod naslovom "Kraj serije koja je probudila evropsku košarku", španski list donosi najavu poslednjeg meča i ističe koliko su okršaji dva kluba probudili javnost na Prinijerskom poluostrvu.

Navodi se da je prosečna gledanost u Španiji bila duplo veća nego tokom ligaškog dela sezone i da karata za peti meč ne može da se nađe.

"Evroligi su bila potrebna dva takva velikana da se dođe do krajnjih granica. Kada pogledamo publiku, u Španiji je 130.000 i 180.000 ljudi pratilo utakmicu preko DAZN-a o stale utakmice regularne sezone ne dostižu 80.000 gledalaca. To je napredak. Napetost pomaže, ali je to i način da zatražite da budte u centru pažnje", stoji u tekstu Marke.

Ovaj list donosi još jedan tekst "Real Madrid - Partizan: poslednji juriš".

"Ne možete tražiti više od majstorice i svega što se dogodilo između Real Madrida i Partizana: četiri pobede u gostima, koš u poslednjoj sekundi, tuča, sankcije, istorijski rezultati, pokušaj povratka bez presedana iz 0- 2 na mogućih 3-2, povrede, kvalitet, tenzija... Ukratko, dve ekipe se žestoko bore za plasman na fajnal-for u Kaunasu. Serija će večeras doživeti petu i poslednju utakmicu. Stiže poslednji juriš. I obećava", stoji u tekstu.

Sva dešavanja iz Madrida pratite putem Live BLOG-a na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.