Mališani obišli hram i stadione

Izvor: Press, 14.Dec.2010, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani obišli hram i stadione

Deca oduševljena posetom Zvezdi i Partizanu, čiji su im domaćini pokazali trofeje. Prošetali centrom grada i razgledali Hram Svetog Save Druženje sa mališanima sa Kosova i Metohije, kojima smo povodom petog rođendana Pressa organizovali posetu prestonici, nastavljeno je i juče. Za njih je izabran zanimljiv program, bilo je raznih lepih iznenađenja, ali najveće oduševljenje izazvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su obilasci fudbalskih stadiona Crvene zvezde i Partizana.Žagor i vesela atmosfera vladali su među decom još od ranih jutarnjih časova kada su posetili Hram Svetog Save. Dobro raspoložena, deca su pomno pratila priče o najvećem hramu na Balkanu. U upoznavanju sa gradom pomogao im je vodič Turističke organizacije Beograda, koji je pričao zanimljivosti o kulturnim znamenitostima.
Pravi navijači
- Hram je mnogo lep i podseća me na moju Gračanicu, u koju idem za vreme velikih praznika. Posebno mi se svideo veliki krst. Mislila sam da je obojen, a sada su nam rekli da je pozlaćen - kazala je jedanaestogodišnja devojčica iz Šilova.
Interesovanje mališana da saznaju što više o Beogradu nije splasnulo ni za vreme dvočasovne vožnje, kada im je vodič predstavio sve lepote glavnog grada. Deca su obišla centar grada, videla Skupštinu, razgledala gradske trgove, saznala gde se nalaze Stari i Beli dvor, raspitivala se u vezi sa Kalemegdanom.
Međutim, najveća atrakcija za mališane bio je odlazak stadiona Crvene zvezde i Partizana, gde su im ljubazni domaćini pokazivali klupske trofeje.
- Ne navijam Zvezdu, ali mi je drago da sam videla "Marakanu". Nisam ni sanjala da je stadion toliko velik - rekla je devojčica iz Gnjilana.
Da je zvezdaš i da su mu se najviše svideo trofej prvaka sveta rekao je trinaestogodišnji Aleksandar Mirković hvaleći se malim poklonom i čestitkom, koje je dobio od omiljenog kluba.
Priča o vilama
Nakon obilaska stadiona mališani su se opustili uz predstavu "Novogodišnja bajka" (sa Jovom Radovanovićem) u Sava centru. Neobičnu priču o vilama koje prave cveće deca su pratila uz osmeh na licima.
- Ja ću da budem Srećko, a ti budi vila Dobrila. Neka Deki bude Cvećko - kao u "režiserskom" transu dečica su sabirala utiske posle predstave.
Na kraju dana, pomalo umorni mališani večerali su u restoranu "Šešir moj" u Skadarliji, a za večeru su se pobrinuli prijatelji iz "Metropolitan apartmana" i butika "Mona". Trodnevno druženje sa mališanima sa Kosova završiće se danas, kada će mališani posetiti redakciju našeg lista. Povodom petog rođendana Pressa, sa zadovoljstvom ćemo sa malim drugarima s Kosova podeliti rođendansku tortu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.