Makabi opterećen prošlogodišnjim neuspehom

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Nov.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi opterećen prošlogodišnjim neuspehom

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović ocenio je da su igrači izraelskog Makabija iz Tel Aviva u velikoj meri opterećeni eliminacijom od crno-belih prošle sezone u četvrtfinalu Evrolige.
Makabi je prošle godine imao tim sa puno asova u sastavu. Sada su, slično kao i Partizan, dosta promenili fizionomiju i čini mi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na početku sezone deluju mnogo homogenije – rekao je Jovanović u pres centru dvorane Pionir.
On je napomenuo da je najtrofejniji izraelski klub u letnjoj pauzi promenio trenera, ali ne i sistem rada.
Novi šef stručnog štaba Makabija David Blat dugo je radio kao pomoćnik bivšeg trenera Pinija Geršona. Taktika obojice je veoma slična, posebno u odbrani, gde je kretanje igrača skoro identično – naveo je Jovanović i dodao da je angažovanje grčkog centra Sofoklisa Skorcijanidisa, osnažilo igru našeg sledećeg rivala u reketu.
Šampion Srbije je u prošlom kolu regionalne NLB lige izgubio od Olimpije u Ljubljani (75:73), a prema rečima Jovanovića gubljenje već dobijene utakmice u poslednjim trenucima dosta je poremetilo psihološku pripremu za duel sa Makabijem.
Naš trenutno najveći problem je adaptacija igrača koji su nas pojačali u proteklom periodu. Na početku sezone ključni problem bilo je neiskustvo mladih igrača. Sada su oni već stekli izvesno samopouzdanje kroz jake utakmice, ali im se uloga opet promenila dolaskom internacionalaca – naglasio je Jovanović.
On neće imati većih problema sa zdravstvenim biltenom izabranika, izuzev lakše povrede Jana Veselog koji će se sasvim sigurno naći u timu za meč sa Makabijem.
Mladi bek Vladimir Lučić još žali za gubitkom bodova u Ljubljani, ali napominje da se njegovi saigraci i on nalaze u dobrom trenutku.
Meč sa Himkijem u drugom kolu Evrolige, odigran prošle sedmice, pokazao je da ova ekipa ima kvalitet. Kao i na svakoj utakmici u elitnom takmičenju, očekujem i protiv Makabija veliku podršku navijača koja nam puno znači – zaključio je Lučić.
Utakmica trećeg kola A grupe Evrolige Partizan - Makabi Tel Aviv igra se 4 oktobra od 20.45 časova u dvorani „Pionir”.


Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Iskoristiti pritisak Makabija

Izvor: S media, 03.Nov.2010

Partizan sutra dočekuje Makabi (20:45) u trećem kolu Evrolige...Izraelci su doputovali u Beograd željni da se revanširaju crno-belima za prošlosezonsku eliminaciju iz elitnog takmičenja, a trener našeg šampiona, Vlada Jovanović smatra da bi upravo to moglo da bude prednost njegove ekipe...-...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.