Makabi izjednačio, sledi Arena

Izvor: B92, 25.Mar.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi izjednačio, sledi Arena

Košarkaši Partizana izgubili su od Makabija u Tel Avivu sa 98:78 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige, pa je rezultat u seriji sada 1-1.

Izraelci su na krilima sjajnog Blutentala stvorili +15 na poluvremenu (54:39), ali su ovaj put prednost uspeli da sačuvaju i dođu do trijumfa. Najbolji kod 'crno-belih' bio je Aleks Marić sa 16 poena i 5 skokova, Dušan Kecman ubacio je 14, a Jan Veseli 11 poena. Treći meč igra se 30. marta u Beogradskoj areni, a četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog aprila na istom mestu.

David Blutental i Endru Vizneski dali su po 17 poena za Makabi, Alan Anderson zabeležio je 14 poena i 5 asistencija, a D'or Fišer je upisao 15 poena i 6 skokova.

Makabi, za razliku od prvog meča, nije trošio previše energije na presing u odbrani, samo su nekoliko puta na taj način pokušali da oduzmu loptu ili uspore napad ’crno-belih’.

Partizan je rasterećeno ušao u meč, a posebno raspoložen na početku bio je Veseli. Mladi Čeh je prvo monstruozno zakucao, a zatim je iz nimalo lake pozicije pogodio trojku za vođstvo 9:5. Mekejleb je sa lakoćom probijao odbranu rivala, ali imao je manjih problema sa penalima (5-8).

Anderson je dobro počeo meč, imao je osam poena bez promašaja iz igre i tri asistencije posle igre ’dva na dva’.

Posle veoma lepog ’alej-upa’ Eidsona i Lazmea domaći su izjednačili na 20:20, a Rašić je odmah po ulasku u igru pogodio trojku za 24:24. Ipak, Blutental je uz zvuk sirene postigao koš za vođstvo Makabija posle prvih deset minuta (26:24).

Atmosfera je, osim na tribinama „Nokia arene", bila prilično ’naelektrisana’ i na parketu, a veći udeo u tome imali su domaći košarkaši – posle dva minuta u drugoj deonici Perkins je burno reagovao posle nešto grubljeg faula Veselog u kontranapadu, ali se srećom sve završilo na manjem koškanju.

Partizan se dobro držao na startu druge četvrtine zahvaljujući dobroj igri Marića u reketu, ali su Izraelci igrali sve bolje kako je vreme odmicalo i stigli su do dvocifrene prednosti uprkos činjenici da je Anderson dobio treću ličnu grešku na sedam minuta do kraja poluvremena.

Glavnu ulogu tada preuzima Blutental (11 p u drugoj četvrtini), kojem je išao šut iz daljine, bio je odličan i u odbrani, a u napadu je na pravi način ’širio’ odbranu Partizana. Upravo zahvaljujući njegovom izvlačenju spolja, Vizneski je ostao sam na trojci i pogodio, a Blutental je u narednom napadu postigao koš za +10 (44:34).

Ekipa Duška Vujoševića tada je propustila veliku šansu da se približi jer posle tehničke greške klupi Makabija nije postigla nijedan poen – Božić je promašio oba bacanja, a Rašić dve trojke.

Partizan poslednja četiri minuta nije postigao koš iz igre, pa je izraelski tim posle dobre igre Vizneskog na poluvreme otišao sa 15 poena prednosti (54:39).

Makabi, poučen iskustvom iz prve utakmice, maksimalno angažovano krenuo je i u trećem periodu, a visoku razliku održavao je Fišer preciznim šutevima sa distance.

Kod 'crno-belih’ se probudio Kecman (osam poena u trećoj četvrtini), ali domaći tim imao je više raspoloženih igrača, na kratko je proigrao i Perkins, pa je posle trideset minuta igre bilo 73:58.

Tim Duška Vujoševića bio je iscrpljen, a Makabi je bio rešen da u punom ritmu odigra sve dok ne bude potpuno siguran u pobedu, pa je posle bacanja Vizneskog bilo najvećih +21 (83:62).

Pošto je tada bilo jasno da je preokret vrlo nerealna mogućnost, obe ekipe odigrale su bez većeg naprezanja do kraja i Makabi je trojkom Limonada u poslednjoj sekundi završio meč sa 98:78.

Makabi: Limonad 3, Šarp, Viznevski 17, Perkins 10, Grin 2, Pnini 5, Anderson 14, Lazmi 6, Eidson 9, Blutental 17, Fišer 15.

Partizan: Roberts 6, Sinovec, Mekejleb 5, Kecman 14, Milošević, Rašić 5, Mitrović 5, Božić 3, Marić 16, Veseli 11, Đekić 7, Vraneš 6.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.