Majstorija Leonarda za novu pobedu Partizana!

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstorija Leonarda za novu pobedu Partizana!

Petu pobedu crno-belih u nizu, a sedmu u poslednjih osam mečeva, doneo je Brazilac Leonardo divnim golom u 61. minutu tvrdog meča u Gornjem Milanovcu, gde je Partizan ostavio bodove prošle sezone.

Majstorija Leonarda za nova tri boda!

U Gornjem Milanovcu, u meču 10. kola Superlige: Metalac – Partizan 0:1 (0:0).

U prvom poluvremenu vodila se velika borba na sredini terena, domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pretio iz kontre, gost pokušavao da poveže redove i uvede "Đ" tandem u šanse, ali se od pravih uzbuđenja sve svelo na dva oštra udarca Marka Jevtovića sa distance i jednu spornu situaciju u kaznenom prostoru plavih, kada je golman Metalca Nemanja Belić oborio Marka Jankovića.

U drugom, dve šanse za crno-bele a onda prava majstorija Leonarda! Brazilac se u 62. minutu iskosa s leve strane stuštio ka golu rivala, posle dobrog driblinga otvorio je sebi prostor prema "kapici", a odatle silovitim udarcem zategao Belićevu mrežu do maksimuma.

Majstorija!



Izvor: YouTube

Meč je mogao da bude rešen u 79. minutu, kada je Nemanja Miletić "spojio s golom" Đurđevića, ali se mladi napadač Partizana obrukao sa četiri-pet metara i pogodio - "promašaj sezone".

Uskoro opširnije...

/sve šanse i sporne detalje možete videti u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja/

Na istom mestu, 1. novembra prošle godine, Milanovčani su golom Nemanje Mladenovića sa bele tačke u 16. minutu savladali u tom trenutku aktuelnog šampiona Srbije i doprineli burnim događajima u Humskoj potom.

Ipak, za razliku od turbolentne sezone 2015/16, ali i leta koje nije donelo promene na bolje, crno-beli ove nedelje popodne stižu na teško gostovanje u odličnoj formi, bez povređenih i suspendovanih igrača.

S druge strane, momci koje predvodi Nenad Vanić nisu u najboljoj formi, mada su sezonu počeli odlično i sakupili na vreme bodove koji ih i dalje drže u gornjem delu tabele. No, u poslednje vreme Metalac ne beleži dobre rezultate, kod kuće je u mečevima sa Novim Pazarom i Radničkim osvojio bod, a u međuvremenu ekipa je eliminisana i u šesnaestini finala Kupa uprkos vođstvu od 0:2 protiv Žarkova na Banjici.

Evo i sastava za koje su se odlučili Vanić i strateg crno-belih Marko Nikolić, koji u najavi gostovanja u Milanovcu nije nagovestio da Božinov neće igrati. Pretpostavka je da se radi o rotaciji usled zgusnutog rasporeda u ovom periodu sezone.

Metalac: Belić – Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović – Panić – Rovčanin (od 67. Tomić), Mijić (od 77. Mitrović), Stojanović, Kaseido (od 67. Mladenović) – Jovanović.

Partizan: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Jevtović, Everton, Janković (od 81. Stevanović), Leonardo (od 87. Mihajlović) – Đurđević, Đurđić.

Meč sudi Milan Ilić iz Ćuprije.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ: Jedna greška domaćih i odmah potom jedna majstorija gostiju napravili su razliku ove nedelje u Gornjem Milanovcu, gde je od starta utakmice bilo jasno da mnogo golova neće biti i da će, kao što se i dogodilo, presuditi detalj, sitnica. Bio je to potez Leonarda iz 61. minuta, koji je crno-belima doneo tri važna boda, petu pobedu u nizu i sedmu u poslednjih osam mečeva.

81 - Prva izmena u Partizanu, Stevanović je zamenio Jankovića koji je mnogo pretrčao danas.

81 - MITROVIĆ!?

Nije rezervista Metalca ni postigao radnu temperaturu posle ulaska u igru u 77. minutu, a u 81. mogao je da postigne jednako efektan gol kao Leonardov za 0:1. On je bukvalno naišao na jednu "ničiju" loptu na oko 22-23 metra od gola Partizana, pogledao i pucao svom snagom - uzdasi u Milanovcu, lopta je proletela 20-ak centimetara pored mesta gde se spajaju perečka i stativa.



Izvor: YouTube

Umalo da onaj "nemogući" promašaj Đurđevića višestruko dobije na značaju.

79 - ĐURĐEVIĆ!?

Mladi napadač Partizana kandidovao se za promašaj sezone ovog 25. septembra predveče. Crno-beli su napadali preko desne strane, Leonardo je promenio stranu i na levom krilu lob pasom pronašao Miletića, koji je odlično centrirao, poslao loptu tačno tako da ni odbrana, ni Belić ne mogu do nje, a kada je pred njim ostala samo mreža - Đurđević je sa četiri metra pogodio gol-aut.



Izvor: YouTube

77 – Posle vođstva Partizana, Vanić je probao sa izmenama. Prvo je uveo Tomića umesto Rovčanina, pa Mladenovića umesto Kaseida, pa Mitrovića umesto Mijića.

62 - MAJSTORIJA! PARTIZAN VODI!

Metalac je krenuo u napad posle nove odbrane Belića i - u sekundi - posle greške u dodavanju, Partizan je poveo. I to kako... Leonardo je sačekao "ničiju" loptu na levom krilu, veštim driblingom sebi otvorio put ka sredini gde odbrana Metalca nije imala "ključ", a onda jak i precizan udarac u gornji levi ugao golmana Belića koji ovog puta nije mogao ništa - 0:1.

Četvrti gol Brazila u crno-belom dresu.

51 - Partizan se vratio na teren još oštriji i angažovaniji u odnosu na prvo poluvreme. Tukao je Leonardo sa distance, nije to bila loša pozicija, ali jeste loš šut.

47 - ĐURĐIĆ!

Šansa utakmice, za sada! Čim su se crno-beli vratili na teren krenuli su unapred i prva prava šansa stigla je već posle stotinak sekundi u drugom poluvremenu, a propustio ju je Đurđić. Napadač aktuelnog osvajača Kupa Srbije našao se sam na petercu, odakle je trebalo samo spustiti loptu glavom u mrežu - preko gola!



Izvor: YouTube

46 - Bez izmena u timovima nastavljamo dalje!

Kraj prvog poluvremena: Igra veznog reda Partizana presudna je bila u podizanju forme od dolaska Nikolića na klupu crno-belih, ali su petorica Vanićevih aduta u manevru u prvih 45 minuta uspeli borbenošću da poremete ritam favorita i odseku "Đ" tandem u napadu. Metalac, u isto vreme, nije bio bezopasan rival, koji je šansu uglavnom tražio iz kontre, tako da nas uprkos "nuli" očekuje zanimljivo drugo poluvreme u kojem bi i umor mogao da igra značajnu ulogu.

45 - Burni protesti s klupe Partizana posle bega Jankovića na sredini terena, vezista crno-belih prevario je jednog, ali potom imao nesreću da se na njegovom putu nađe drugi igrač Metalca koji je imao samo jedan cilj - lopta može, igrač ne može da prođe. Jak, ali profesionalan faul, vredan žutog kartona, Stojanović je u smiraj prvog poluvremena sprečio potencijalno opasnu kontru gostiju.

Požuteo je odmah i Everton, koji se preterano angažovao u raspravi sa arbitrom Ilićem.

42 - JEVTOVIĆ - BELIĆ (2)!

Ovog puta iz igre, sa oko 20 metara, najbolji igrač u Partizanu u dosadašnjem toku utakmice, Jevtović, "nategao" je drop kik iz sve snage i naterao Belića na novu odličnu intervenciju kojom je zaslužio status junaka prvog poluvremena. Nije bilo mnogo šansi na ovom meču, ali su prava uzbuđenja izazvali pokušaji Jevtovića.

38 - Lepu akciju Partizana po levoj strani, gde je probio Miletić i centrirao po zemlji, golova željni Đurđić možda bi i pretvorio u vođstvo gostiju da Bondarenko nije krajnjim naporima uklizao i nadoknadio izgubljeno u kratkom sprintu sa centarforom crno-belih.

35 - KAISEDO!

Levi bek Partizan Miletić podlegao je pritisku Kaiseda i loše pokušao da vrati loptu pozadi, što je brzonogi Ekvadorac iskoristio, zahvalio se na poklonu, pobegao mu, ali onda izveo jedno veliko ništa - ni šut, ni centaršut.

32 - JEVTOVIĆ - BELIĆ!

Odlično je visoki vezista Partizana tukao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je zaobišla živi zid, "krenula" donjem desnom uglu Belićevog gola, ali je čuvar mreže Metalca bio spreman i staložen, tako da je izbio loptu ka korner zastavici, odakle je usledio novi centaršut, skok Đurđevića, udarac glavom i nova ključna odbrana Belića u samo nekoliko sekundi.

29 - Veliku borbu vode vezni redovi dva tima od prvog minuta, što se odražava na koncentraciju u poslednjoj trećini terena. Uspevaju i plavi i beli da povežu nekoliko dobrih pasova, međutim kada lopta stigne nadomak kaznenog prostora po pravilu sledi greška.

22 - Prvi žuti karton na utakmici, zasluženo, nakon što je Otašević nepotrebno rukom udario Đurđića u jednom vazdušnom duelu. Iz prekida, Jevtović je odlično centrirao na peterac, tamo niko nije uspeo da "zakači" loptu, a ona je umalo i bez toga završila u mreži statičnog Belića.

18 - Metalac nimalo nije inferioran za sada. Uglavnom preko bokova, Kaseida, Nikodijevića i Rovčanina, domaći traže pravi potez ka sredini, gde je Jovanović dobro čuvan, ali gde se u 18. minutu iz drugog plana pojavio Stojanović i bio izblokiran u poslednji čas. Da nije, ta lopta išla je u okvir gola...

12 - Panika pred golom domaćina posle prodora Jankovića i pasa ka Leonardu, koji je za sekund zakasnio na loptu u trenutku kada je Belić već ležao na zemlji savladan. Plavi su uspeli da se odbrane požrtvovanom reakcijom odbrane.

Sudija Ilić odlučio je da pusti akciju Partizana da teče, iako je Belić prilikom klizećeg starta oborio Jankovića, a do lopte nije stigao Leonardo. Pogledajte.

7 - Partizan je pritiskao od starta, ali je prvu intervenciju zabeležio Kljajić. Kaisedo je pretrčao Miletića i centrirao oštro po zemlji, ali je mladi golman Partizana smelo izašao sa crte i zaustavio akciju plavih.

3 - Ulaznice za ovu utakmicu koštale su 300 i 500 dinara.

1 - Utakmica pred prilično praznim tribanama je počeo, Metalac igra u plavoj, Partizan u beloj opremi.

Rezultati 10. kola:

U petak:

Rad – Čukarički 1:1 (1:0)

/Maraš 13 – Fofana 54/

U subotu (uživo):

Voždovac – Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Stojanović 83, 90/

Metalac – Partizan 0:1 (0:0)

/Leonardo 61/

Borac – Javor (19.00)

Crvena zvezda – Vojvodina (19, Arena sport)

Mladost – Bačka (19.00)

Napredak – Spartak (19.00)

Radnički – Radnik (19.00)

Tabela: Vojvodina 23, Crvena zvezda 22, Radnički 17, Partizan 16, Spartak 16, Mladost 15, Metalac 14, Voždovac (+1) 14, Napredak 13, Rad (+1) 12, Radnik 9, Novi Pazar (+1) 8, Javor 8, Bačka 7, Čukarički (+1) 6, Borac 5.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.