Majstorice za finale: Partizan izaziva Novi Beograd, a Radnički Zvezdu

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 21:00

"Majstorice" za finale: Partizan izaziva Novi Beograd, a Radnički Zvezdu

Vaterpolisti Novog Beograda u sredu od 19.45 igraju protiv Partizana u majstorici polufinala plej-ofa Superlige Srbije.

Posle pobede u prvom meču rezultatom 15:11, Novobeograđani su u revanšu pomalo neočekivano izgubili od crno-belih sa 12:10.

Zanimljivo je da je to bio prvi trijumf Partizana u duelima sa Novobeograđanima nakon pet uzastopnih poraza ove sezone.

"Nismo ušli u utakmicu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravi način", počinje priču prvotimac Novog Beograda Nikola Jakšić i dodaje:

"Bez obzira što je iskustvo na našoj strani, nismo bili dovoljno koncetrisani. Partizan je to iskoristio na pravi način i zasluženo je pobedio", objasnio je Jakšić.

On ističe da su svi igrači u timu svesni da Novi Beograd više nema prava na kiks:

"U ovoj utakmici jednostavno moramo da pobedimo, jer popravnog više nema. Igramo kod kuće i znamo šta moramo da popravimo kako bismo zabeležili trijumf. Ekipa Partizana je veoma mlada i izuzetno talentovana, ali naš kvalitet mora da dođe do izražaja. Mislim da smo izvukli pouke iz tog poraza i ako budemo na pravi način sprovodili naš plan igre uveren sam da trijumf neće izostati", zaključio je Jakšić.

I o drugom učesniku finala plej-ofa odlučivaće majstorica a duel između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca je na programu je takođe u sredu na bazenu Sportskog centra „25. maj" sa početkom u 20 časova.

Crveno-beli su slavili u prvoj utakmici (12:10), ali su Kragujevčani u revanšu na svom bazenu pružili jednu od najboljih partija u sezoni i izborili treću utakmicu.

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović je izjavio pred utakmicu da su beogradski "crveno-beli" apsolutni favoriti u sutrašnjem duelu.

"Pre svega, sami smo krivi što majstoricu igramo u Beogradu, a ne u Kragujevcu. Porazima u poslednja dva kola ligaškog dela prvenstva, od Zvezde i Šapca, smo došli sami u tu situaciju", rekao je Stevanović

On kaže da je Zvezda u sjajnoj formi od Nove godine i osvajanja Kupa.

"Igraju odlično, pogotovo na svom bazenu i bili bi favoriti i da smo kompletni, a ovako su definitivno apsolutni favoriti. Ipak, mi se nećemo predati, pokušaćemo da ih iznenadimo i da pružimo daleko više od svog maksimuma, ali će nam trebati i njihov loš dan kako bismo izborili finale", istakao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko će u finale?

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 10:24

U sredu su na programu "majstorice" polufinala plej-ofa Superlige Srbije u vaterpolu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.