Madriđani požurili da razapnu Jovića, grobar stao u njegovu zaštitu!

Izvor: Sportske.net, 23.Jul.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madriđani požurili da "razapnu" Jovića, "grobar" stao u njegovu zaštitu!

Trener Partizana dobro poznaje kvalitete Luke Jovića.

Luka Jović se nakon debija u dresu Real Madrida u porazu od Bajerna našao na udaru španskih medija.

U Madridu očekuju mnogo od igrača plaćenog 60 miliona evra, ali trener Partizana Savo Milošević upozorava da je za sve potrebno strpljenje.

"Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << teško Luki, ali on poseduje takvu raznovrstnost u postizanju golova, da je prava gol-mašina. Naravno, Real je veliki klub, pritisak je ogroman i važno je kako započnete misiju. Jović je i dalje mlad, ali ukoliko u psihološkom smislu uspe da potisne pritisak stvari će ispasti dobre po njega. Reč je o napadaču kog bi svaki svetski klub poželeo. Takvi poseduju kapacitet da u sezoni daju između 25 i 30 golova. Nema ih mnogo na planeti. A Luka Jović je jedan od njih", kazao je Milošević u izjavi za Omnisport, prenosi Mocart sport.

"Verujem da će Madriđani biti strpljivi, uzimajući u obzir njegove godine. No, neće biti strpljivi previše, jer je Real klub koji sebi ne može da priušti da dugo čeka nekog igrača da proradi. Luka je dao 27 golova minule sezone, a verujem da na „Santjago Bernabeu“ može više, jer ima potencijal za takvo ostvarenje. Madriđani će da stvaraju više prilika od Ajntrahta i ukoliko Luka počne dobro, ukoliko ga bude odlikovalo samopouzdanje mogle bi stvari da se razviju u pravom smeru već od starta", istakao je strateg "crno-belih" koji se potom osvrnuo i na razvoj mladih fudbalera i nedostataka u sistemu.

"Teško je odgovoriti na pitanje gde je trenutno srpski fudbal. Dva dana bi mi bila potrebna da sve potanko objasnim. U procesu stvaranja fudbalera, u periodu od desete do 18 godine, baš mnogo zaostajemo za velikim državama. Moramo da unapredimo sve segmente: fizički naročito, pa onda sportsku medicinu, taktički i tehnički da budemo na višem nivou. Naš sistem je zastareo. Ljudi rade u tom sistemu, ali ne razumeju potrebe savremenog fudbala. Zato smo u zaostatku i upravo je to ono što vidite kod naših ekipa: dosta je tu talenta, ali uvek nešto nedostaje", smatra Milošević.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.