Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 12:32

Mađarsku trese groznica, stiže šampion Evrope s Ronaldom na čelu

Naše severne komšije dočekuju na Puškaš areni u Budimpešti Portugalce, branioca krune najboljeg tima Starog kontinenta pre pet godina. Fudbaler Partizana Filip Holender najavljen od starta. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Portugalije - 1,57

Šampion kreće u odbranu krune iz Budimpešte. Portugalci pre pet godina u Francuskoj nisu bili u najužem krugu favorita za titulu, ali su stigli do krune iako se u finalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meču povredio Kristijano Ronaldo. Ove godine, selekciji s Iberijskog poluostrva se daje dobre šanse da odbrani krunu. Prvi rival na Evropskom prvenstvu biće Mađarska (18.00).

Utakmica se igra na velelepnoj Puškaš areni u Budimpešti. Kod naših severnih suseda vlada fudbbalska groznica. Prvi put će Mađari da igraju na svom terenu meč Evropsko prvensrtva i to protiv branioca krune. Navijači spremaju spektakl. Biće organizovana fešta pre utakmcie, marš navijača krenuće sa centralnog gradskog trga ka najvećem stadionu u zemlji. Imaće domaćini "vetar u leđa" od strane punog stadiona. U mađarskoj prestonci nema ograničenja kada je u pitanju kapacitet, pa se očekuje pune tribine, a većina će biti uz četu italijanskog trenera Marka Rosija.

18.00: (7,25) Mađarska (4,00) Portugalija (1,57)

Mađarski mediji ovaj meč najavljuju kao najvažniji u novijoj istoriji države. Zanimljivo da je čak devet igrača u reprezentaciji rođeno u Budimpešti. Mađari su pre početka ostali bez najboljeg igrača Dominika Soboslaja, najzaslužnijeg za plasman na EP. Očekuje se da će u startnoj postavi da se nađe mesto i za fudbalera Partizana Filipa Holendera.

"Učinićemo sve da se odigramo na granici svojim mogućnosti. Znamo protiv koga igramo. Držaćemo noge na zemlji, ali naravno da želimo da ostvarimo svoje snove. Sanjanje je besplatno, tako da sanjamo. Naš san ostaje među nama, naravno. Pričamo o tome i želimo taj san da doživim", rekao je selektor Rosi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Portugalce je malo poljuljao slučaj virusa korona Žoaa Kansela. Njega će na šampionatu da zameni Diogo Dalo. Nelson Semedo je zamena za fudalera Mančester Sitija u startnoj postavi. Kristijano Ronaldo je na pet golova do rekorda po broju golova u reprezentaciji koju drži Iranac Ali Dei. As Juventusa trenutno je na 104 pogotka u dresu s državnim grbom. Iskusni trener Fernando Santos u napadu će šansu da pruži Bernardu Silvu i najverovatnije Dijegu Žoti, napadaču Liverpula.

"Očigledno je da će za nas, kao pretendentima na titulu, biti neuspeh ako ne prođemo grupnu fazu. Ali ne verujem da će se to dogoditi Portugaliji. Imamo kvalitet, organizaciju, posvećenost, i verujem da smo za spremni. Portugalija ima sposobnost da odbrani titulu", istako je selektor Santos.

21.00: (2,85) Francuska (3,00) Nemačka (2,90)

Mađarska nikada nije pobedila Portugaliju na osam dosadašnjih utakmica. Samo je jednom ostvaren remi protiv današnjeg rivala, upravo na Evropskom prvensvu pre pet godina u Franucskoj. Ronaldo i drugovi su odigrali u grupnoj fazi 3:3 protiv Mađara u Lionu. Tada su naše severne komšije vodile tri puta, ali je Ronaldo sprečio veliko iznenađenje s dva gola. Mrežu je zatresao i Nani. Junak Mađara bio je Balaž Džudžak koji je postigao dva gola.

MAĐARSKA - PORTUGALIJA (18.00)

BUDIMPEŠTA - Puškaš arena. Sudija: Čakir (Turska)

MAĐARSKA (4-4-2): Gulaši - Fiola, Orban, Atila Salaj, Lovrenčič - Klajnhajsler, Nađ, Šefer, Holender - R. Salaj, Adam Salaj.

PORTUGALIJA (4-3-3): Patrisio - Semedo, Dijas, Pepe, Guereiro - Ruben Neves, Vilijam, Fernandes - Silva, Ronaldo, Žota.

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Petak

Turska - Italija 0:3 (0:0)

/Demiral 53ag, Imobile 66, Insinje 79/

Subota

Švajcarska - Vels 1:1 (0:0)

/Mur 74 - Embolo 49/

GRUPA B

Subota

Danska - Finska 0:1 (0:0)

/Pohjanpalo 60/

Belgija - Rusija 3:0 (2:0)

/Lukaku 10, 88, Munije 34/

GRUPA C

Nedelja

Austrija - Makedonija 3:1 (1:1)

/Lajner 18, Gregorič 78, Arnautović 89 - Pandev 28/

Holandija - Ukrajina 3:2 (0:0)

/Vajnaldum 52, Veghorst 57, Damfris 85 - Jarmolenko 75, jaremčuk 79/

GRUPA D

Nedelja

Engleska - Hrvatska 1:0 (0:0)

/Sterling 57/

Ponedeljak

Škotska - Češka 0:2 (0:1)

/Šik 42, 52/

GRUPA E

Ponedeljak

Poljska - Slovačka 1:2 (0:1)

/Lineti 46 - Ščešni 18ag, Škrinjar 39/

Španija - Švedska 0:0

GRUPA F

Utorak

18.00: (7,25) Mađarska (4,00) Portugalija (1,57)

21.00: (2,85) Francuska (3,00) Nemačka (2,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mađarsku trese groznica, Portugalci s Ronaldom kreću u odbranu trona iz Budimpešte

Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021

Naše severne komšije dočekuju na Puškaš areni branioca krune najboljeg tima Starog kontinenta pre pet godina. Fudbaler Partizana Filip Holender najavljen od starta. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Portugalije - 1,57..Šampion kreće u odbranu krune iz Budimpešte. Portugalci pre pet godina u Francuskoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.