Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 11:39

Madar plesao uz huk sa tribina: Srećan sam, ali ovo je tek početak!

„Ne gledamo ko je rival, već želimo da odigramo najbolje što možemo“, rekao je najbolji poenter u pobedi Partizana protiv Krke

Verovatno Jam Madar nije bio najbolje upoznat kako izgleda ambijent kada Partizan igra u nekadašnjem „Pioniru“. Ali, izgleda da ga je ta atmosfera osvojila na prvi pogled, jer je odigrao najbolji meč od dolaska u crno-beli tabor. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Parni valjak je potpuno samleo Krku, ubacio čak 92 poena, naspram 45 protivnika.

Svih 11 igrača koji su bili u sastavu Željka Obradovića upisali su se na listu poentera, a najbolji je bio mladi Izraelac. Madar je ubacio 23 poena, za dva šutirao 8-6, za tri 4-3, sa linije slobodnih bacanja 2-2. Imao je dva skoka, četiri asistencije i dve ukradne lopte. Kuruc i Panter su ga pratili sa po 15 poena, Glas je bio još jedan dvocifreni sa 12.

U svim segmentima Partizan je potpuno nadvisio Krku, ekipu sa kojom je prethodnih sezona znao žestoko da se namuči. Crno-beli su ponovo imali odlične procente šuta – za dva 32-19 (59.4 odsto), za tri 30-15 (50 odsto), sa penala 11-9. Zabeležili su 35 skokova, deset više od protivnika. Imali su 18 asistencija, a Krka 12. Ukrali su devet lopti, a izgubili 14. Njihov ukupan indeks iznosio je 125, a pored imena protivničke ekipe, zvuči neverovatno, ali stajala je brojka – šest.

Posle pet utakmica u regionalnom takmičenju Partizan je sa skorom 5-0 jedina neporažena ekipa.

Sjajno je za nas što smo ostvarili ovakvu pobedu, ne gledamo ko je rival, gledamo samo nas i da odigramo najbolje što možemo, da se takmičimo i pobedimo svaku utakmicu“, rekao je posle trijumfa Jam Madar.

Ove nedelje su crno-beli počeli da igraju na dva fronta. Od sada će imati dva meča sedmično – u Evrokupu i ABA ligi. Prva reakcija na novi ritam bila je odlična. Igrali su brzo, atraktivno, često podizali publiku na noge.

Mislim da je ovo tek početak, moramo da počnemo da se navikavamo i da nađemo način da igramo najbolje što možemo na svakoj utakmici. Siguran sam da ćemo se pripremiti, da će nas stručni štab pripremiti za svaku utakmicu - da pobeđujemo, takmičimo se i pobeđujemo za navijače. To je najvažnije“.

Naredni rival u istoj dvorani je turski Turk Telekom. Svi u crno-belom žele da se ovaj pobednički ritam samo nastavi.

Nadam se, imamo tešku utakmicu u sredu, moramo da se spustimo i da se spremimo za taj izazov. Od nedelje moramo da se pripremamo za to, i individualno i timski, moramo biti spremni za novu borbu“, rekao je posle susreta Madar, pa se osvrnuo i na lični učinak: „Trudim se da radim, treniram, da budem najbolji što mogu svakog dana. Srećan sam što su me saigrači pronalazili, što sam doprineo da moj tim pobedi. To je najvažnije“.

Odličnu partiju u duelu sa Krkom prikazao je i Rodion Kuruc, koji je za 23 minuta postigao 15 poena, uz tri skoka i četiri asistencije za indeks 19.

Odigrali smo dobru utakmicu, zalaganje je i u odbrani i u napadu bilo odlično. Uradili smo sve što je trener tražio od nas. Imali smo malih grešaka, kojima ćemo se baviti u ponedeljak. Nastavljamo da rastemo i da budemo sve bolji kao tim“, rekao je Kuruc, koji je prva tri kola ABA lige propustio zbog virusa korona. „Lepo je za mene što sam se vratio, dobio minuta, ušao u ritam, ubacio neke šuteve... Pokušavam da budem bolji na svakoj utakmici. Ova je bila lakša, ali sledeća će biti teža. Moramo da održimo fokus i da iskoristimo sve ono na čemu radimo na treninzima. Utakmica će biti pravi izazov za nas da vidimo gde smo kao tim“.

Naredni test za crno-bele zakazan je za sredu od 20.30.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.