MORAMO DA POBEDIMO: Košarkaši Partizana u “Areni” dočekuju “fenjeraša” Zadar

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MORAMO DA POBEDIMO": Košarkaši Partizana u “Areni” dočekuju “fenjeraša” Zadar

Čanak: Teška je situacija, ali izlazili smo i iz težih PARTIZAN se večeras (21.00), posle 4,5 godina vraća u "Arenu" pod etiketom Jadranske lige. Zbog zauzetosti dvorane "Aleksandar Nikolić", kao i malog kapaciteta "Hale sportova - Ranko Žeravica", crno-beli su izabrali da Zadar, u 5. kolu regionalnog takmičenja, dočekaju u najvećoj srpskoj dvorani. Klub sa severa Jadrana dolazi u Beograd bez pobede u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << regionu, ali i sa novim trenerom. U tek nešto boljoj situaciji je ekipa Nenada Čanka. Posle dva trijumfa na startu sezone, nanizali su isto toliko poraza u ABA ligi, od Mornara, a zatim i Krke. U međuvremenu, ni u Evropi ne blista. Posle odlične igre i trijumfa nad Zenitom, izlet u Valensiju bio je rezultatski neuspešan, dok je pre tri dana pobedu iz Beograda odneo Asvel. Ukratko, crno-beli protiv Zadra žele da prekinu niz od četiri poraza.PROČITAJTE JOŠ: Čanak pred Zadar u Areni: Pobeda jedina opcija - Teška je situacija, ali izlazili smo i iz težih. Zadar je promenio trenera, tako da u ovom trenutku moramo da se okrenemo samo sebi i otklonimo nedostatke u igri. U sledećoj utakmici nemamo izbora i jasno je da nam je pobeda jedina opcija - jasan je trener Čanak. Nikakvu dilemu nema ni Vanja Marinković. - Pred nama je utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Svesni smo da smo sposobni da igramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana i učinićemo sve da to i pokažemo na parketu "Arene". Zadar će sigurno ući u meč sa velikom energijom i željom, ali sam ubeđen da ćemo mi tu pobedu želeti više - direktan je Marinković, bek crno-belih. Entoni Braun, koji je stigao pre dve večeri, juče je odradio zdravstvene preglede, a na sinoćnjem treningu se upoznao sa novim saigračima. Klub iz Humske večeras neće moći da računa na Radeta Zagorca, zbog povrede zadnje lože.PROČITAJTE JOŠ: ZADAR ŽELI DA IZNENADI CRNO-BELE U BEOGRADU: Popraviti želju, volju i agresivnost Prodaja pojedinačnih ulaznica za nivo 200 i "skaj boks" je i danas, a ako zatreba, i nivo 400. CRNO-BELI DRŽE REKORD U "ARENI"PRVI jadranski susret sa "Arenom" Partizan je imao 16. aprila 2009. kada je u polufinalu fajnal fora ABA lige pobedio Crvenu zvezdu, a dva dana kasnije Cibonu u finalu.Partizan je mnogo više puta igrao evroligaške mečeve u "Areni". Posebno su upečatljivi bili duel sa PAO 5. marta 2009. kada je postavljen važeći rekord po broju gledalaca u Evroligi (22.567), kao i četvrtfinalni dvomeč sa Makabijem, 30. marta i 1. aprila 2010, iz kog se uputio ka F4 u Parizu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poluvreme - Neka neko da odgovor, kako bez Zagorca?!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2018

Partizan igra slabo, ponovo...Pred 7920 gledalaca večeras u "Štark areni" ekipa Zadra vodi protiv Partizana sa 40:48...Slabije su počeli domaći ovaj duel, nismo mogli da zabeležimo dobre poteze u napadu osim zakucavanja Bandže Sija na samom startu...Ipak, Partizan uspeva da sustigne Zadar zahvaljujući...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.