MINSKO POLJE ZA PARTIZAN: Evo koje NAJOPASNIJE opcije koje ih vrebaju na žrebu za kvalifikacije za LE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 12:38

MINSKO POLJE ZA PARTIZAN: Evo koje NAJOPASNIJE opcije koje ih vrebaju na žrebu za kvalifikacije za LE

U susret žrebu.

Bliži se ono što sve navijače Partizana i TSC Bačke Topole trenutno najviše zanima, žreb za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. On je na programu u ponedeljak od 13 časova, a oba kluba imaju svoje želje. Partizan je povlašćen i svega sedam klubova ima veći koeficijent od crno-belih, uključujući i prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona, Totenhem. To samo govori o tome koliko je vicešampion >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije favorizovan u narednoj fazi. Ipak, među 36 potencijalnih protivnika nalazi se i nekoliko izuzetno opasnih klubova, koji bi i te kako mogli da pomrse račune našem predstavniku. Pogotovo ako se taj meč ne bude igrao u Beogradu.

Na papiru, najveća opasnost su Grci, Aris i OFI Krit. Solunski klub je kvalitetniji, ali valjalo bi izbeći i putovanje na ostrvo u Sredozemnom moru. Partizanu tradicionalno ne odgovaraju grčki klubovi, protiv kojih su u prošlosti samo jednom trijumfovali na pet mečeva. Bilo je to još 2004. godine, u Kupu UEFA, protiv slabašnog Egalea (4:0).

Kasnije su crno-beli zabeležili po remi i poraz u duelima sa Asterasom u Ligi Evrope (0:0, 0:2) i Olimpijakosom u kvalifikacijama za Ligu šampiona (1:3, 2:2). Zato bi pre svega bilo dobro izbeći Aris, koji u svom timu ima pravu legiju stranaca, španske, portugalske, argentinske, holandske, austrijske i brazilske fudbalere.

Utakmicom Arsenal - Liverpul (17.30) na Vembliju u okviru Superkupa Engleske (Komjuniti šild) zvanično se otvara nova sezona u Engleskoj. Šampion je, naravno, favorit s kvotom 1,75, dok je kvota na Arsenal 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Arsenal - Liverpul.

Iz političkih razloga bi za Partizan bilo veoma dobro kada bi izbegli putovanje u Albaniju ili Hrvatsku. Videlo se u utorak koliko to gostovanje može da bude nezgodno, kada je Crvena zvezda igrala u Tirani i jedva pobedila mnogo slabijeg protivnika.

Crno-belima prete tri kluba iz Albanije, Kukeši, Lači i Teuta, kao i jedan iz Hrvatske, Osijek. Dueli sa nekom od ovih ekipa bi kod nešto starijih navijača evocirali i bolna sećanja, poraz od Fljamurtarija (ukupno 3:2) 1987. godine ili od Kroacije (5:0) deset godina kasnije.

Iako Partizan nikada nije izgubio od klubova iz Slovačke (Artmedija je prošla dalje posle dva remija i penala), valjalo bi izbeći njihovog predstavnika u 2. kolu kvalifikacija. U pitanju je DAK iz Dunajske Strede, slovačka verzija TSC-a iz Bačke Topole. To je takođe klub iz mesta blizu granice sa Mađarskom, koji finansira vlada te države. DAK je iz godine u godinu sve bolji, sprema se za napad na titulu u Slovačkoj.

Klubovi iz Norveške (Viking i Bodo/Glimt) i Švedske (Geteborg i Hamarbi) možda spadaju u red težih rivala, ali Partizanu tradicionalno odgovaraju timovi iz skandinavskih zemalja i bili bi veliki favoriti protiv njih. Svakako, najbolje bi bilo da na žrebu dobiju nekoga poput gibraltarskog Linkolna ili Hibernijansa iz Malte. Navijači bi možda priželjkuju i Šamrok, kako bi mu se konačno osvetili za poraz u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2011. godine i poslednju veliku bruku crno-belih na međunarodnoj sceni.

Što se tiče TSC-a, našeg drugog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope (Vojvodina kreće od 3. kola), za tim iz Bačke Topole će da bude dobro dokle god izbegne ekipe poput Totenhema, Milana, Bazela, Volfsburga… Ima nekoliko potencijalnih rivala protiv kojih ima realne šanse da prođe dalje, poput Žalgirisa, TNS ili Zrinjskog iz Mostara, ali mali je broj takvih klubova.

Utakmice 2. kola kvalifikacija su na programu 17. septembra. Zanimljivo, žreb za 3. kolo biće održan već u utorak, 1. septembra, a na njemu će Partizan takođe da bude među povlašćenim ekipama. Tu će da mu prete još i ekipe poput Sent Galena (Švajcarska), Lokomotive iz Zagreba (Hrvatska), Šarlroe (Belgija) ili Alanje (Turska). Međutim, još je previše rano razmišljati o toj fazi takmičenja.

ŽREB ZA 2. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

Povlašćeni:

Totenhem (Engleska), Bazel (Švajcarska), Kopenhagen (Danska), Volfsburg (Nemačka), APOEL (Kipar), BATE Borisov (Belorusija), Galatasaraj (Turska), Malme (Švedska), Partizan (Srbija), Standard Lijež (Belgija), Steaua (Rumunija), Granada (Španija), Milan (Italija), Glazgov Rendžers (Škotska), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Rozenborg (Norveška), Apolon (Kipar), Rems (Francuska), Fehervar (Mađarska), Rio Ave (Portugalija), Dinamo Moskva (Rusija), Slovan Liberec (Češka), Hajduk (Hrvatska), Škendija (Severna Makedonija), Kolos (Ukrajina), Viljem II (Holandija), Jablonec (Češka), TNS (Vels), Leh (Poljska), Hartberg (Austrija), Aberdin (Škotska), Zrinjski (BiH), Kajrat (Kazahstan), Žalgiris (Litvanija), AGF (Danska) i Madervel (Škotska).


Nepovlašćeni:

Kukeši (Albanija), Servet (Švajcarska), Aris (Grčka), OFI Krit (Grčka), Ventspils (Letonija), Olimpija (Slovenija), Linkoln Red Imps (Gibraltar), TSC Bačka Topola (Srbija), Nome Kalju (Estonija) ili Mura (Slovenija), Makabi Haifa (Izrael) ili Željezničar (BiH), Osijek (Hrvatska), Geteborg (Švedska), Hamarbi (Švedska), Viking (Norveška), Bode/Glimt (Norveška), Niderkorn (Luksemburg), Riteriaj (Litvanija), CSKA Sofija (Bugarska), Honved (Mađarska), Kajzar (Kazahstan), Nefči (Azerbejdžan), Šamprok (Republika Irska), B36 (Farska Ostrva), Lokomotiva Plodiv (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast Gljivice (Poljska), Hibernijans (Malta), DAK Dunajska Streda (Slovačka), Lači (Albanija), Renova (Severna Makedonija), Teuta (Albanija), Borac Banjaluka (BiH), Sfantul (Moldavija), Kolerajn (Severna Irska), Bala taun (Vels) i Lokomotiva Tbilisi (Gruzija).


BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Viki Odintcova, devojka Luisa Hamiltona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.