MILANOVIĆ SE RUGA ŽRTVAMA JASENOVCA: Bilo je mnogo manje ubijenih, Beograd pravi loše filmove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 12:33

MILANOVIĆ SE RUGA ŽRTVAMA JASENOVCA: Bilo je mnogo manje ubijenih, Beograd pravi loše filmove (VIDEO)

"Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi", izjavio je hrvatski predsednik.

Hrvatski predsednih Zoran Milanović odao je poštu Srpskim, Jevrejskim i Romskim u Spomen parku Jasenovac povodom obeležavanja 76. godine proboja poslednjih zatvorenika u ovom logoru smrti.

- To je bio ustaški logor, a ustaše su Hrvati, a kako sam i ja Hrvat i predsednik hrvatske države, ne možemo reći da nas se to ne tiče - rekao je Milanović.

Predsednik Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dodao kako je "Ante Bakotić, komunista i partizan, poveo zatvorenike u proboj logora za ubijanje", kao i da Josip Broz "nikada nije dolazio u to mesto kontroverzi".

- Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi, time čine štetu istini i srpskom narodu. Istina je da je brojka manja, ali jednako strašna. Ovde je ubijeno oko 100.000 ljudi. Gledamo sad i filmove u Beogradu, koji su loši filmovi. Mislim na Daru iz Jasenovca, koji je neuverljiv i loš. Nikako na zelenu granu s ovim mestom. Ja nisam doneo venac, nego ružu i kamenčić. Venci vrlo brzo postanu komunalni problem, a ne izraz pijeteta - kazao je Milanović.

Komemoracija je održana kao i prethodnih godina, osim prošle, u tri kolone. Vence su položili najpre premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković, potom predsednik Milanović i najzad predstavnici jasenovačkih žrtava.

Uz Milanovića su i bivši predsednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, kao i bivša predsednica Vlade Jadranka Kosor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Ovo je ustaški logor, ustaše su Hrvati, a ja sam Hrvat", pa onda i "Srbi preteruju, loš im je film"... VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2021

Hrvatska -- U Spomen-parku Jasenovac obeležena je 76. godišnjica proboja poslednjih zatočenika iz tog ustaškog logora. Međutim, ni to nije prošlo bez politike i vređanja...U Jasenovac su doputovale tri delegacije, jednu je predvodio hrvatski premijer Andrej Plenković, a drugu predsednik Republike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.