Lukić junak Partizana u 95. minutu!

Izvor: B92, 08.Avg.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić junak Partizana u 95. minutu!

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak 2:1 (1:0) golom u nadoknadi vremena, u četvrtom kolu Superlige Srbije.

Partizan je poveo golom Valerija Božinova u osmom minutu, propuštao šanse, da bi pola sata pre kraja gosti izjednačili pogotkom Vladimira Torbice iz nepostojećeg penala.

Usledio je žestok pritisak crno-belih, tri prečke, nekoliko lopti je završili za malo pored gola, sjajno je branio i Janošević, da bi u 95. minutu pravdu zadovoljio mladi Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lukić, koji je zakucao loptu posle kornera u mrežu.

Nakon velike pobede nad Steauom Partizan je sjajno otvorio meč protiv Spartaka, već u prvih pet minuta uspeo da izvede pet kornera i pogodi prečku, da bi u osmom Valeri Božinov posle odbitka dobio loptu na petercu i ubacio je u mrežu.

Usledila je dominacija Partizana, ređale su se šanse crno-belih, blistali su Andrija Živković i mladi Saša Lukić, ali je Janošević sjajno čuvao mrežu Spartaka.

S druge strane, Subotičani su vrebali iz kontranapada, dva puta su opasno zapretili šampionu, ali je Živko Živković zaustavio zicere Plavšića i Ilića.

Nakon mirnije igre u poslednjih 15 minuta prvog dela, nastavljeno je u istom ritmu u drugom poluvremenu. Pretili su Božinov, Umaru, Janošević je sjajno branio šuteve Brašanca i Lukića, da bi pola sata pre kraja Spartak izjednačio.

Plavšić se našao u gol šansi, krenuo je sam ka kaznenom prostoru, nekoliko metara pre šesnaesterca Fabrisio Dornelas ga gura i igrač Spartaka gubi ravnotežu, upada u 16 metara, a sudija Piper pokazuje na belu tačku.

Rezervista Vladimir Torbica je bio siguran, zakucava loptu pod prečku za prvi gol Spartaka u Humskoj u Superligi.

Usledio je žestok pritisak Partizana, još češće su se ređale šanse, Živković je sjajno ubacivao, i sam dva puta opasno zapretio sa 5-6 metara, ali njegovi, kao i pokušaji Brašanca, Babovića (sa nekoliko metara) i Lukića su završavali ili pored gola, ili na ruci Janoševića.

U završnici meča mladi Šaponjić pogađa i prečku, a onda u poslednjem minutu nadoknade Živković lob udarcem uspeva da iznudi novi korner, 15. Ovaj je konačno doneo rezultat, lopta pada u peterac do Lukića, koji je prima i zakucava u mrežu za oduševljenje 10.000 navijača u Humskoj.

Partizan je ovom pobedom preuzeo prvo mesto na tabeli, izjednačen je sa Javorom i Borcem sa po devet bodova, ali ima najbolju gol razliku u prvenstvu.

Superliga, 4. kolo:

Partizan Spartak 2:1 (1:0)

Božinov 8, Lukić 90+5 – Torbica 59p

Stadion Partizana, 10.000 navijača

Partizan: Ž. Živković – Vulićević, N. Petrović, Balažic, Dornelaš – Lukić, Brašanac, Babović (Ninković 79'), A. Živković – Božinov (S. Ilić 55'), Umaru (Šaponjić 76')

Spartak: Janošević – Kovačević, Mezei, Milošević, Antonić, Farkaš – Jočić, Makarić, Plavšić (Spremo 76') – Ivanović (Torbica 46'), Ilić

20:55 Kraj! Partizan je savladao Spartak 2:1!

90+5 GOOOOOL! Partizan vodi 2:1! Posle kornera lopta je stigla do mladog Saše Lukića koji i pored velike gužve u kaznenom zakucava loptu u mrežu

90+4 Sjajna šansa za Vulićevića da stvori gol šansu, ali njegov pas na peterac je presečen i izbačen u korner. Posle njega pokušava Živković, ali Paartizan dobija samo još jedan udarac iz ugla.

90+2 Crno-beli su tražili penal posle centaršuta Vulićevića i duela Farkaša i Trujića, ali sudija Piper se nije oglasio.

90' Posle 13. kornera za Partizan, sudija je produžio meč za 5 minuta.

87' Prečka Partizana! Živković je ubacio loptu sa leve strane, Šaponjić šutirao nogom u skoku, ali je pogodio samo okvir gol.

79' Nova izmena u Partizanu, Babovića menja Trujić, koji je rešio meč sa Steauom pre nekoliko dana.

78' Zamalo da Šaponjić odmah pogodi. Mladi napadač je dobio loptu na desnoj strain kaznenog, gađao je bliži ugao, ali je lopta otišla pored gola.

77' Milinković osvežava napad, umesto Umarua ulazi još jedan 18-godišnjak, Ivan Šaponjić.

75' Još jedan promašaj šampiona. Posle centaršuta Petrovića sa leve strane, Živković šutira iskosa sa ivice petarca, ali lopta opet odlazi pored stative u gol-aut.

70' Novi pokušaj domaćina sa distance, ovaj put je Brašanac plasirao loptu u donji desni ugao, ali opet Janošević brani.

69' Nova šansa za Partizan. Živković je poslao centaršut na drugu stativu, sjajno šutira Petrović, ali lopta odlazi za malo pored desne stative.

68' Gosti počinju da odugovlače sa igrom, golman Janošević je zbog zadržavanja igre dobio žuti karton.

65' Gol šansa za Babovića. Posle centaršuta Vulićevića sa leve strane, lopta stiže na drugu stativu do Živkovića, ovaj je vraća na peterac gde se Babović dobro zagradio pored čuvara, ali promašuje ceo gol.

63' Janošević opet spasava Spartak. Ponovo je sjajno zapretio mladi Lukić, šutirao je sa ivice kaznenog prostora u donji levi ugao, ali golman gostiju pravi paradu i loptu izbacuje u korner.

59' GOOOOOL! Spartak je izjednačio na 1:1. Rezervista Vladimir Torbica, koji je ušao u igru na poluvremenu, zakucao je loptu sa penala pod prečku.

Prvi gol Spartaka protiv Partizana na stadionu u Humskoj, u Superligi Srbije.

58' Penal za Spartak! Dornelaš je van kaznenog prostora gurnuo Plavšića koji pada u šesnaesteac, ali je sudija Petar Piper ipak svirao penal.

Nakon ove, napravio je još jednu grešku, Brazilca je kaznio samo žutim kartonom, umesto crvenim, jer je faul napravio kao poslednji igrač odbrane.

56' Prva izmena u Partizanu, Božinova menja Saša Ilić.

55' Odlična kontra Partizana, Božinov je izbacio Živkovića na levoj strani, mladi reprezentativac u svom stilu "zalama" čuvara, ali njegov šut iskosa sa pet metara brani Janošević.

52' Gol šansa za Spartak. Milošević je ubacio loptu sa leve strane na peterac, Makarić je pobegao štoperima crno-belih i ispred sebe imao samo Živkovića, koji sjajno reaguje na njegov volej.

51' Lukić je budućnost Partizana. Mladi vezista je sjajno proigrao Božinova u kaznenom, ali je loš prijem Bugarina upropastio fenomenalnu asistenciju.

48' Centaršut Babovića, Umaru je sjajno skočio na petercu, ali šutira preko gola.

47' Opasan napad Partizana, Umaru ubacuje loptu sa leve strane, Božinov je bio daleko od nje, a na drugoj stativi Ezei reaguje ispred Živkovića i izbacuje u korner.

20:05 Počelo je drugo poluvreme

19:48 Kraj prvog poluvremena, Partizan void 1:0

42' Sjajna akcija crno-belih, Živković je izbacio Umara ka golu po sredini, čuvar ga stiže ispred kaznenog, lopta se odbija do Božinova koji je okrznuo prečku.

35' Miran period igre, Partizan je kontrolisao igru, odbrane nisu imale previše posla.

29' Spartak uspeva na taj način da opasno zapreti, dobra situacija se izjalovila, ali Matošević šutira sa 20-ak metara. Lopta je završila za malo pored leve stative.

26' Partizan u potpunosti kontroliše ritam meča, vezni red crno-belih diktira tempo, ali nema novih ubuđenja ispred gola. Gosti šansu vrebaju iz kontri.

23' Novi šut Lukića sa distance, ali opet Janošević sprečava Partizanovog 18-godišnjaka da pogodi mrežu.

21' Nova perfektna akcija crno-belih, nakon razmene tri dupla pasa Živković ubacuje loptu desnom nogom, Lukić je šutirao glavom sa druge stative, odgurnut je s leđa ali se sudija ne oglašava. Lopta se odbija do Božinova, čiji udarac brani Janošević.

15' Sjajna šansa za Spartak, Ilić je imao ptvoren put ka golu Partizana, šutirao je sa desetak metara, ali golman crno-belih sjajno interveniše.

14' Fantastična kontra, Babović izbacuje Živkovića po desnoj strani, stigao je krilni napadač Partizana do kaznenog prostora, kasnio je sa dodavanjem na levu stranu, pa ga je jedan defanzivac Spartaka zaustavio klizećim startom bez faula.

13' Spartak se oslobađa pritiska, ali ne uspeva da ugrozi gol domaćina.

10' Veliki pritisak Partizana, crno-beli su već izveli pet kornera.

8' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0. Posle kornera sa leve strane lopta se odbija do Valerija Božinova koji je ostao usamljen na metar-dva od gola pa lako trese mrežu.

Posle centaršuta Babovića iz kornera, Brašanac propušta loptu, ona pogađa Kovačevića i dobija se do usamljenog Bugarina koji postiže četvrti gol u Superligi ove sezone.

7' Nakon udarca iz ugla glavom pokušava i Dornelas, Brazilac je najbliži golu, ali pogađa samo prečku. Usledio je šut Saše Lukića, koji Janošević izbacuje u novi korner.

5' Nova pretnja crno-belih posle centaršuta, ovaj put je glavom tukao Umaru, koji dobija samo korner

4' Odmah uzvraćaju gosti, Ivanović je omogućio otvoren šut Plavšiću, koji šutira direktno u Živkovića

3' Prvi preti Partizan, Brašanac šutira glavom sa pet metara posle centaršuta Živkovića.

19:00 Počinje duel Partizana i Spartaka, u Humskoj je oko 10.000 navijača.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FURIOZAN POČETAK PARTIZANA: Božinov otključao Spartakovu bravu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Avg.2015

Fudbaleri Partizana su poveli protiv Spartaka u meču 4. kola Superlige Srbije već u 8. minutu kada je bugarski internacionalac Valeri Božinov savladao Janoševića.. . Iskusni napadač se odlično snašao u petercu Subotičana posle kornera koji je izveo Babović i samo je ćušnuo loptu u gol gostiju.. . (Izvor:...

Nastavak na HotSport.rs...

SL: Mladi Lukić doneo trijumf Partizanu u 95. minutu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Avg.2015

Aktuelni srpski šampion Partizan došao je do važne pobede pred svojim navijačima pošto je u meču 4. kola Superlige savladao subotički Spartak sa 2:1 i to golom u poslednjim momentima meča.. . Iako je trener Milinković večeras izveo najjači mogući sastav odnosno gotovo identičan onome koji...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.