Ludogorec slavio i u Humskoj, Liga šampiona san za Partizan ove sezone (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Avg.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludogorec slavio i u Humskoj, Liga šampiona san za Partizan ove sezone (VIDEO)

Partizan – Ludogorec 0:1
Strelac: Zlatinski u 87. iz jedanaesterca.
Stadion Partizana. Gledalaca: oko 22.000. Sudija: Alan Keli (Irska). Prvi meč: 1:2. Crveni karton: Gulan (Partizan) u 86. minutu.
PARTIZAN: Lukač, Ivanov, Ostojić, Obradović, Gulan, Marković, Đemba-Đemba, Ilić, Grbić, Ninković, Mitrović. Klupa: Ž. Živković, Ivković, Brašanac, Luka, Kojić, Šćepović.
LUDOGOREC: V. Stojanov, Mantila, Barte, Žunior, Minev, Djakov, Zlatinski, Marselinjo, Aleksandrov, I. Stojanov, Bezjak. Klupa: Čvorović, Vitinja, Fabio, Mehia, Žuninjo, Dani Abalo, Ivanov.
(FOTO: N. Negovanović)
Partizan je završio sa snovima o Ligi šampiona, a novi evropski cilj biće im prošlogodišnji domet – plasman u Ligu Evrope. I drugi put su crno-beli poraženi od Ludogoreca, ovoga puta golom Zlatinskog sa bele tačke u završnici susreta.
Znali su Bugari šta hoće, sjajno postavili taktiku i čekali svoje šanse, uz naravno greške Partizanovih fudbalera. Ovoga puta ih nije bilo kao u prvom susretu u Razgradu.
Imao je Partizan šanse, najbolju verovali ili ne, kad je umalo Mantila zatresao sopstvenu mrežu u 76. minutu. Kad se sve sabere, Ludogorec je ipak zasluženo prošao dalje, na korak od Lige šampiona. Partizan se seli u plej-of rundu Lige Evrope.
Tok meča:
0` Vuk Rašović je izvršio nekoliko rokada u odnosu na prvi meč u Razgradu. U špic se vratio Aleksandar Mitrović, koji je izdržao kaznu od tri utakmice neigranja, a usput je postao šampion Evrope sa reprezentacijom srbije do 19 godina. Na klupi je ostao seniorski reprezentativac Marko Šćepović, koji je sve češće na udaru kritika navijača Partizana.
Prvi od tri meča suspenzije izdržava Vladimir Volkov, pa je njegovo mesto zauzeo Nikola Gulan, dok se na desnu stranu preselio iskusni Goran Obradović. U tandemu sa Ivanom Ivanovim na mestu štopera je Ostojić.
Umesto Luke, koji nije u najboljoj formi, šansu je dobio Petar Grbić, dok je svoje mesto zauzeo Erik Đemba-Đemba, koji je pokazao klasu u prvom susretu čim je ušao u igru. U vezi su još Saša Ilić i Nikola Ninković.
Na severnoj tribini stadiona Partizana je igrupica navijača bugarskog šampiona, njih 30-tak. Jug je gotovo pun, a na tribini gde su Partizanovi najvatreniji navijači već je sjajna atmosfera.
1` Meč je počeo, prvi napad imao je Partizan, ali su crno-beli brzo izgubili loptu. Na stadionu Partizana je i Duško Vujošević, trener košarkaške sekcije crno-belih.
6` Prva opasna situacija pred golom Ludogoreca, posle prekršaja Žuniora nad Mitrovićem. Slobodan udarac je izveo Ninković, ubacio je loptu u peterac, ona se odbila od defanzivaca Ludogoreca Mantile, a Ivan Ivanov je pokušao makazicama, ali nije to baš najbolje uradio.
11` Stojanov je umakao odbrani Partizana, izbegao i ofsajd zamku, ali ga je sustigao Obradović, malo ga zakačio i izbacio iz ravnoteže, a potom u poslednji trenutak izbacio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla nije bilo opasnosti po gol Lukača.
13` Drugi korner za Ludogorec, ovoga puta sa desne strane, izveo ga je Zlatinski. Nisu Bugari odmah došli u šansu, ali su zadržali loptu, nastavili akciju, u kojoj je Stojanov u šesnaestercu lako predriblao Ostojića. Ipak, sustigao ga je za sada sjajni Obradović, koji je otklonio opasnost.
16` Mitrović je ubacio loptu sa desne strane, glavom je vratio na ivicu šesnaesterca Grbić, a na nju je naleteo Saša Marković, čiji je udarac otišao visoko preko gola gostiju.
17` Grbić je uputio odličan pas ka Mitroviću, koji je izbegao ofsajd zamku, ali je pomoćnik podigao zastavicu!
18` Još jedna odlična lopta ka Mitroviću, ovoga puta je pas uputio Saša Ilić, a centarfor Partizana je šutirao iz teške pozicije. Golman Bugara Stojanov je lako uhvatio loptu.
21` Prvi žuti karton, Ostojić je prekršajem zaustavio Stojanova, koji ga je još jednom lako predriblao. Sudija Keli mu je zasluženo pokazao žuti karton.
26` Prvi korner za Partizan iznudio je Nikola Gulan. Izveo ga je Ninković, ali je Stojanov sjajno boksovao loptu ispred Ivanova.
28` Još jedan vrlo dobar centaršut Ninkovića, ovoga puta iz slobodnog udarca sa leve iskosa sa leve strane, ali je još jednom i golman Ludogoreca Stojanov bio sjajan, pravovremeno je istrčao i uhvatio loptu ispred napadača Partizana.
32` Fantastična akcija igrača Partizana, na prvu, Grbić je sjajno centrirao ka Mitroviću, koji je opalio iz prve i pogodio prečku. Ipak, oglasila se sidujska pištaljka, pomoćnik je ovoga puta opravdano signalizirao ofsajd.
33` Činilo se da iz prve naredne akcije crno-beli neće ništa ućariti, ali umalo su postigli pogodak. Stojanov je stigao do lopte koji sekund pre Mitrovića, ali je samo izbio loptu u polje, a Saša Marković je ipak bio neprecizan u trenucima kad se odbrana Bugara još nije konsolidovala.
35` Prekršaj Zlatinskog nad Grbićem, koji je išao u kontru i prvi žuti karton za Ludogorec. Mogao je sudija Keli i da pusti prednost.
40` Centaršut Marselinja, Ostojić je loše ispucao loptu, umesto u polje ona je otišla u korner. Na sreću odbrana Partizana je posle ubacivanja iz ugla bolje reagovala.
42` Ostojić je za sada najslabija karika crno-belih. Umesto da izbije loptu ispred Bezjaka pustio je Bugarina da uđe u šansu, ali je Lukač glavom izbio loptu izvan šesnaesterca. Ona je došla do Stojanova, koji sa 35 metara nije pogodio prazan gol. U međuvremenu su se povredili Lukač i Ostojić, koji su se sudarili.
43` Golman Partizana Lukač je ipak izvukao deblji kraj, mora van terena zbog povrede kolena. Na gol Partizana će Živko Živković!
45` Zbog dešavanja od pre nekoliko minuta četvrti sudija je pokazao da će se igrati još tri minuta.
45+2` Opet je Ninković ubacio loptu vrlo dobro i opet su igrači Partizana bili u ofsajd poziciji, ovoga puta defanzivac Ostojić, kojem je pri tom Stojanov i odbranio udarac glavom.
45+3` Irac Keli je odvirao kraj prvog poluvremena, posle kojeg je i dalje sve otvoreno, ali su Bugari izdržali prvih 45 minuta.
Drugo poluvreme:
46` Nije bilo promena u pauzi između dva poluvremena.
47` Odmah je Partizana napao Ludogorec i stigla je prva šansa u nastavku. Mitrović se odlično zagradio i vratio loptu ka Ninkoviću, koji je napravio dva koraka i odlično šutirao. Golman Bugara Stojanov je sjajno intervenisao i izbio loptu u korner.
49` Prošao je Ninković po levoj strani, ubacio loptu ka Grbiću, koji je malo odugovlačio, ali je i pored toga odbrana Ludogoreca konfuzno reagovala. Partizanovi napadači to nisu umeli da iskoriste.
51` Đemba-Đemba je iznudio korner u jeku ofanzive Partizana. Očajno ga je izveo Ninković, lopta je prešla gol–aut liniju, pa je propala prilika da crno-beli ugroze gol Ludogoreca.
54` Prva izmena kod gostiju, u igri je Dani Abalo umesto Ivajla Stojanova.
58` Iskusni Goran Obradović je napravio glupost, posle prekršaja Bugara na Grbiću laktom je udario protivničkog igrača, ali je srećom dobio samo žuti karton.
63` Đakov je osvojio loptu na 25 metara od gola Partizana, izborio se za poziciju iz koje je mogao da šutira, ali je njegov udarac izblokirao Đemba-Đemba, pa je lopta postala lak plen Živka Živkovića.
64` Druga izmena kod Bugara, Marselinjo je izašao iz igre, na terenu je Fabio Fonseka.
68` U igru ulazi Marko Šćepović, uz salve zvižduka navijača Partizana. Reprezentativac Srbije zamenio je Sašu Ilića, koji je Šćepoviću predao i kapitensku traku.
67` Faulirao je Abalo Obradovića i dobio žuti karton.
69` Bezjak je pobegao odbrani Partizana, ušao u šesnaesterac i pao posle duela sa Ostojićem. Keli mu je zbog simuliranja pokazao žuti karton.
71` Mitrović je doturio dobru loptu Šćepoviću, a ovaj je loše reagovao za nove zvižduke sa tribina.
73` Ninković je odlično ubacio loptu iz slobodnog udarca, ali je ispred Mitrovića loptu u korner izbacio Barte. Posle ubacivanja iz ugla lopta je došla do Mitrovića, koji je glavom sa pet metara za malo promašio gol Ludogoreca!
75` Kad već ne može Partizan umalo da Ludogorec postigne autogol! Ninković je odlično prošao po levoj strani, centrirao, a Mantilja je nespretno reagovao i umalo zatresao svoju mrežu. Centimetri su odlučivali. U nastavku akcije sudarili su se glavama Ostojić i Mitrović, defanzivac crno-belih je posle Lukača povredio i prvog centarfora svog tima, rasekavši mu arkadu!
78` Iako su iz stručnog štaba Partizana pokazivali na izmenu, Mitrović je sa čalmom na glavi i novim dresom nastavio susret!
81` Pokušaj Saše Markovića sa više od 30 metara, bio je za malo neprecizan, pa nije bilo potrebe ni da Stojanov reaguje. U međuvremenu Predrag Luka je zamenio Grbića.
85`Poslednja izmena na meču, inače treća kod Bugara, Vitinja je zamenio Aleksandrova.
87` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Jedanaesterac za Ludogorec! Ušao je Vitinja u šesnaesterac, uputio loptu ka Bezjaku, kojeg je sa leđa oborio Gulan. Zaradio je Partizanov igrač crveni karton, a ugari sjajnu šansu da povedu. Zlatinski je sa bele tačke lako prevario Živka Živkovića za veliku radost bugarskih navijača.
90` Četvrti sudija je pokazao da će se meč igrati još četiri minuta. Toliko je ostalo nade da Partizan sa dva pogotka izbori produžetak.
90+2` Oštar start Ninkovića na Žunioru, žuti karton za Partizanovog fudbalera.
90+3` Mogao je Partizan da izjednači, Luka je izbacio Šćepovića u situaciju „jedan na jedan“ sa golmanom gostiju Stojanovim, ali ni to mu nije bilo dovoljno da postigne pogodak, Bugarin mu je skinuo zicer.
90+4` Vrlo dobar irski sudija Keli odsvirao je kraj meča, Ludogorec zasluženo ide dalje. Iz grla onih navijača koji su dočekali kraj susreta zaorilo se „Uprava napolje”, a odmah potom i „šampioni, šampioni”. Pomešana osećanja u Humskoj.
Kraj.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan - Ili jesi, ili nisi (20:45)

Izvor: Sportske.net, 06.Avg.2013, 10:37

Crno-bele čeka bitka za evropsku jesen, eliminacijom Ludogoreca bi izborili plasman u Ligu Evropa, ali i dobili šansu da se bore za ulazak u elitu.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.