Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 12:54

Lovre Miloš: Velikanu kao što je Partizan mesto je u Ligi šampiona, napašćemo titulu u Srbiji

"Nadam se da ću u Beogradu imati prijem kao Ćuk u Zagrebu", poručuje hrvatski vaterpolista

Nenadano je Partizan dobio veliko pojačanje – hrvatski vaterpolista Lovre Miloš predomislio se, odlučio da se vrati iz penzije posle samo dve nedelje nakon što je izjavio da je završio karijeru i da će pokušati da unovči diploma stečenu u Americi. Prihvatio je Lovre Miloš ponudu sedmostrukog šampiona Evrope, ali za crno-bele neće moći da zaigra do januara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
U razgovoru za Novosti govorio je Lovre Miloš o ambicijama Partizana, atmosferi u svlačionici, odnosima spskih i hrvatskih vaterpolista.

Sa Banjice je dobio poziv koji se ne odbija.

Partizan je veliki klub, sedmostruki prvak Evrope, sada ima upravu koja podržava igrača, mada, ne znam kako je bilo pre nekoliko godine. Iskreno, mislim da mogu da se naprave dobre stvari. Privukli su me, svi su me srdačno primili, od direktora Kuljače, trenera Korolije do igrača”, počeo je Lovre Miloš razgovor za Novosti.

Oseća se Lovre Miloš u Partizanu kao kod kuće. Atmosfera je nalik onoj u zagrebačkoj Mladosti.

“To je stvarno dobro. I u Mladosti smo bili svi prisni i veseli me što ova ekipa ima to zajedništvo koje je zadivljujuće. Ovde su svi top prema meni, za sve to mi treba, tu su da se nađu”.

Nije novost da reprezentativci Srbije igraju u Hrvatskoj i obratno. Imao je Lovre Miloš priliku da igra sa srpskim vaterpolistima. Kada je postao prvotimac Mladosti, saigrač mu je bio Vanja Udovičić, a do prošle sezone je u zagrebačkom velikanu delio svlačionicu sa Milošem Ćukom.

“Tada sam bio klinac, ali o Vanji samo najbolje. Miloš Ćuk je strašan igrač i čovek, nadam se da ću imati isti prijem u Beogradu, kao u Ćuk u Zagrebu, kome je verujem bilo lepo kod nas”.

Srbija ove sezone ima tri predstavnika u Ligi šampiona, ali u njoj nema sedmostrukog šampiona Evrope. A, Lovre Miloš nema dilemu – Partizan pripada tom društvu.

“Superliga ima čak tri kluba koja igraju Ligu šampiona. Partizan pripada tom kremu, tako da će srpska liga biti vrhunska ove godine. Šteta je što ne igramo bar LEN Kup Evrope, ali o tome će se razmišljati dogodine. Možda je i dobro zbog paklenog kalendara, jer dogodine su i Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo”.

Pred dolazak u Beograd dobio je savet od legendarnog hrvatskog vaterpoliste Dubravka Šimenca.

“Dao mi je nekoliko saveta, rekao mi da budem svoj, da dam sve od sebe i da ne osećam strah”.

Govorio je Lovre Miloš i o naboju u bazenu, u vaterpolo “El Klasiku”, ali i o odnosima srpskih i hrvatskih vaterpolista.,

“Rekao bih, izvrsni. Pričamo isti jezik i kako ne bi bili dobri. Imam veliki respekt prema ovoj generaciji Srbije za sve što je napravila. Inače, naboj u bazenu je uvek prisutan kada se sastanu vrhunske ekipe, ne samo Hrvatska i Srbija”.

Reprezentacija je svetinja, uvek je spreman da se odazove pozivu selektora, što zasigurno raduje Ivicu Tucka.

“Uvek ću se odazvati na poziv i meni je nastup za Hrvatsku najveće zadovoljstvo. Reprezentacija je iznad svega”.

Nije želeo Lovre Miloš da govori o razlozima zbog kojih se povukao iz vaterpola i još brže vratio u bazen…

“Ima dosta faktora o kojima sada nema potrebe pričati. Bila je takva situacija, promenila se. Neke stvari se menjaju, sada sam srećan tu gde jesam i idem 100 posto dalje”.

Neuspeh se u Hrvatskoj, kao i u Srbiji ne prašta. Priznaje se samo zlato. Kako je u reprezentaciji Srbije, tako je i u Partizanu. Ali, navikao je Lovre Miloš na pritisak.

Cilj crno-belih je povratak primate u domaćim okvirima. Da su ambicije velike govori i povratak Milana Aleksića i Stefana Mitrovića u crno-beli tabor. Hrvatski vaterpolista neće moći da pomogne crno-belima u bici za trofej u Kupu Srbije, pošto će Partizan moći da ga registruje tek u januaru.

“Kod nas je treće mesto maltene neuspeh. To se najbolje videlo posle SP 2019. u Gvandžouu, koje je doživljeno okej, ništa posebno, a bila je sedma uzastopno medalja sa svetskih prvenstava. Tako da ću taj pritisak lakše podneti i u Partizanu. Krivo mi je što neću igrati Kup Srbije, ali je jasno, bez obzira na snagu ostalih ekipa, da idemo na titulu. Uostalom kada se složi ovakva ekipa, sa dva olimpijska pobednika, Aleksićem i Mitrovićem, i dosta talentovanih igrača normalno je da je cilj prvo mesto”, zaključio je Lovre Miloš.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.